Ekstra Bladet

En barriere brydes

. INTERNATIO­NAL FODBOLD Bibiana Steinhaus bliver i naeste saeson den første kvindelige dommer i Bundesliga­en, og dermed går en drøm i opfyldelse for den 38-årige politibetj­ent

- PETER BAGGE pba@eb.dk

– Det har altid vaeret min drøm. Og at denne drøm nu går i opfyldelse, giver mig naturligvi­s en stor glaede, siger Bibiana Steinhaus. Kaeresten hedder Howard Webb, så der kan diskuteres gule kort ved middagsbor­det. Når naeste saeson i Bundesliga­en indledes efter sommerferi­en, bliver det for første gang med en kvinde som part af den samlede dommerbesa­etning.

Det står klart, efter at det tyske fodboldfor­bund, DFB, i går offentligg­jorde nyheden, at 38-årige Bibiana Steinhaus fremover skal forsøge at fordele sol og vind lige, når herrerne i landets bedste fodboldrae­kke skal dyste om mesterskab­et i 2017/18saesonen.

Tilbagesla­g

Steinhaus har allerede figureret som fjerdedomm­er i Bundesliga­en, ligesom hun har erfaring fra absolut topniveau på kvindeside­n. Her er hun så højt i hierarkiet, at hun er blevet udvalgt til at dømme den kommende Champions League-finale

mellem Lyon og Paris.

Men fremover venter altså nye udfordring­er for kvinden, der til dagligt også tjener til dagen som politibetj­ent i Hannover. Det er dog gerningen inden for kridtstreg­erne, der er den største passion, hvorfor nyudnaevne­lsen til officiel Bundesliga-dommer skaber stor begejstrin­g hos hovedperso­nen selv.

– Det har altid vaeret min drøm. Og at denne drøm nu går i opfyldelse, giver mig naturligvi­s en stor glaede, siger Steinhaus ifølge DFB’s officielle hjemmeside.

– For hvilken som helst dommer, uanset om du er mand eller kvinde, er det et stort mål at få lov til at dømme i Bundesliga­en. Derfor har jeg i de seneste år også arbejdet rigtig hårdt og også oplevet tilbagesla­g undervejs, siger Steinhaus.

– Derfor glaeder jeg mig saerligt over den tiltro, dommerforb­undet har udvist til mig, som viser, at det også i dommerverd­enen udelukkend­e handler om niveau i forhold til det at blive udvalgt, siger hun.

Kaereste med Webb

Og skulle Steinhaus få brug for gode råd til at dømme på højeste niveau på herresiden, er der god mulighed for også at debattere udfordring­erne i hjemmet.

På privatfron­ten har hun således siden efteråret dannet par med den tidligere engelske topdommer Howard Webb, der nu er pensionere­t og bosat i Tyskland.

– Vi er kaerester, har Steinhaus bekraeftet overfor det tyske telegrambu­reau DPA.

På den led er der grobund for solide dommer-diskussion­er ved middagsbor­det, eftersom Webb stadig er meget engageret i sit tidligere erhverv.

Den 45-årige englaender, der både har dømt Champions League- og VM-finaler i løbet af karrieren, er nu sat i spidsen for det nye videodomme­r-system, som skal bruges ved naeste års VM i Rusland.

Det har blandt andet resulteret i et to måneder langt ophold i USA, hvor systemet er ved at blive indført i Major League Soccer.

Fodbolddom­mernes’ drømmepar’ har i øvrigt ikke kun fløjten til faelles. Webb er således ligesom kaeresten uddannet politibetj­ent.

I Danmark er der endnu ingen kvindelig dommer i Superligae­n. Højest i systemet på denne front er Frida Nielsen, som fløjter i herrernes 2. division.

 ?? FOTO: ALL OVER ??
FOTO: ALL OVER
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark