Ekstra Bladet

Jeg har vaeret i gang i tre et halvt år, og jeg har haft et gennemsnit­ligt afkast på omkring 20 procent om året

-

har det klart kunnet betale sig, selv om jeg hele tiden har vaeret klar over, at det var forbundet med en risiko, siger amatør-investoren Rasmus Mindrup, der til daglig arbejder i Nordea som ’junior analyst’.

HAN BEGYNDTE AT

investere i aktier, da han i forbindels­e med sin uddannelse på CBS havde et fag om investerin­g, hvor han skulle analysere konkrete aktieselsk­aber. Siden da er det kun blevet til mere og mere. – Jeg har i dag en portefølje med 20 forskellig­e aktier, fortaeller Rasmus Mindrup.

Han startede med en investerin­g på 350.000 kroner, og med et årligt afkast på 20 procent hvert år i tre år er han i dag dermed oppe på at have en aktievaerd­i på 600.000 kroner.

Afkastet skal her forstås som det, han har tjent, før han tager pengene ud. Det er altså ikke det overskud, han har at bruge af, når han haever sine penge. For når man haever pengene på sin konto, skal man betale 27 procent i skat af sin profit op til 50.000 kroner – og 42 procent af den yderligere profit om året.

Selv om Rasmus indtil nu har vaeret succesfuld med sine investerin­ger, så giver det ham i praksis ikke flere penge mellem haenderne hver måned. Han bruger nemlig altid de penge, han traekker ud som fortjenest­e, til at geninveste­re i nye aktier og afbalancer­e sin portefølje.

– Det giver mig nemlig ikke noget at have pengene stående på min bankkonto, forklarer han.

For mit vedkommend­e har det klart kunnet betale sig, selv om jeg hele tiden har vaeret klar over, at det var forbundet med en risiko

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark