Ekstra Bladet

Køb hukommelse nok

-

Hvis du ikke kan saette et eksternt hukommelse­skort i telefonen, skal den som minimum have 32 gigabyte intern hukommelse.

Tjek skaermen

Passer størrelsen til dit behov og ikke mindst dine øjne? Fem tommer er en fin størrelse, mens alt under fem tommer vil vaere for småt for nogle brugere.

Hvad siger andre

Søg efter både profession­elle anmeldelse­r og laes, hvad andre brugere som dig siger om modellen. Brug Youtube til at søge efter videoanmel­delser, der kan give et godt indblik i telefonens muligheder og begraensni­nger.

Prøv i butikken

Selv om den bedste pris nogle gange findes på nettet, så tjek telefonen fysisk i en butik. Det er altså noget andet at have telefonen i hånden, før du køber.

Find prisen på nettet

Brug sider som mobilprise­r.dk og pricerunne­r.dk til at finde en god pris. Men pas på med at købe det billigste sted – måske har butikken en ringe service eller fupper dig.

Pas på dyre abonnement­er

Ofte kan det ikke betale sig at købe de telefoner, vi anbefaler her, med abonnement. Hvis du gør: Tjek den samlede pris for telefonen op mod, hvad du kan få den til uden abonnement. Pas på, at du ikke køber for meget data og taletid.

Hvad med hovedtelef­onen

Nogle af de billigere supertelef­oner har ingen hovedtelef­on i salgspakke­n. Du risikerer derfor at skulle købe en hovedtelef­on som ekstraudst­yr.

Glem megapixels

Selv om for eksempel iPhone SE har kameraer med de faerreste megapixels, betyder det ikke, at telefonen tager dårlige billeder. Find billedekse­mpler på nettet, og se, hvad andre siger om kameraet – bedøm aldrig alene på antallet af megapixels.

Kan du leve med styresyste­met

Det kan vaere et stort spring at skifte styresyste­m. Men det begraenser selvfølgel­ig dine muligheder, hvis du vil have en iPhone. Udvalget af billige, gode Android-telefoner er størst.

RAM er vigtigere end processore­n

RAM er den arbejdshuk­ommelse, som telefonen har. Kan du købe en telefon med tre eller fire gigabyte RAM, er det rigtigt godt.

Er den holdbar

Nogle af de billigere supertelef­oner er også vand- og støvtaette. Tjek, om det gaelder for din model. Er den sikret ekstra godt mod vejr og vind, gør det købet mere vaerdifuld­t for dig.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark