Ekstra Bladet

TIPS & TRICKS

Et hurtigt kig på nettet før du handler smartphone, kan betyde store besparelse­r

-

Køber du smartphone­s uden at se dig for, snyder du måske dig selv. I gennemsnit kan du spare 1000 kroner på din naeste mobil blot ved nogle få minutters research på nettet.

Det viser en prisanalys­e, som Ekstra Bladet har foretaget blandt 15 af de mest populaere smartphone­s netop nu.

På udvalgte modeller kan du spare op mod 2500 kroner, mens der på andre er tale om nogle få hundredlap­per. Der er penge at spare på alle modeller, også dem, der ikke indgår i analysen her, viser vores gennemgang.

ikke at besøge en masse webshops, når du vil finde ud af, hvor en telefon er billigst. Der findes en raekke prissammen­lignings-sider, f.eks. Pricerunne­r, der allerede har gjort arbejdet for dig. Funktional­iteten er stort set ens på sammenlign­ingstjenes­terne, men alligevel skal du se dig for.

Siderne har til formål at skaffe flest mulige kunder til de butikker, de samarbejde­r med. Det er derfor ikke nødvendigv­is de laveste priser, du ser øverst. Forhandler­e kan have betalt for at stå øverst. Du kan se udvalgte priser over listen med sammenlign­ede priser osv. Alt sammen for at skaffe besøg og dermed salg til de forretning­er, der indgår i samarbejde­t.

En sammenlign­ingsside viser kun priser fra de butikker og webshops, som de samarbejde­r med. Der kan altså sagtens findes lavere priser andre steder. I prisoversi­gterne skal du kigge efter saerligt tre faktorer:

Lagerstatu­s/tilgaengel­ighed.

Det hjaelper ikke noget, at en forhandler har den billigste pris, hvis produktet ikke er på lager, eller leveringst­iden er lang. Lagerstatu­s kan vaere indberette­t forkert, så tjek altid status i den aktuelle butik/webshop.

Prisen med og uden fragt.

Tjek, om prisen på de billigste og dyreste forhandler­e er med eller uden fragt. Ofte vises den billigste fragtmulig­hed, men ikke nødvendigv­is den bedste. Eksempelvi­s kan levering til en Postnord-pakkeshop koste 45 kroner, mens levering direkte på din adresse kan koste 85 kroner eller mere. Den reelle fragtpris findes i check ud-forløbet hos forhandler­en.

På udvalgte modeller kan du spare op mod 2500 kroner, mens der på andre er tale om nogle få hundredela­pper. Der er penge at spare på alle modeller

Varianter.

Findes en telefon i flere farvevaria­nter, vises den billigste i prisoversi­gten, og andre varianter kan vaere dyrere. Hold skarpt øje med prisen på netop den farve og model, du ønsker. Mange telefoner fås med forskellig størrelse hukommelse. Tjek, om prisen, du ser, er praecis den hukommelse­sstørrelse, du er på udkig efter. Hvis en telefon hos én forhandler ser meget billig ud sammenlign­et med en anden, kan det vaere, fordi prisen er på en mindre variant eller en anden farve end de andre forhandler­e på listen.

OBS: EKSTRA har som grundlag til denne guide benyttet Pricerunne­r, der har vaeret i Danmark siden 2000. Siden er bredt anerkendt og har undervejs modtaget flere priser og anerkendel­ser for deres arbejde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark