Ekstra Bladet

Min holdning er, at man skal give den fuld gas. Kør nogle intervalle­r, og kom af sted mindst tre gange om ugen – to korte ture og en lang – så får du staerke ben og en staerk kerne

-

RIKKE LAURSEN

har flere gode tips til, hvordan man fra start kommer ind i en god rytme.

– Find nogle gode venner at køre med. Lav aftaler om at køre sammen, så du kommer op på cyklen. Det er ikke planerne om at cykle, der giver dig den gode kondi og de paene ben – det er tiden i sadlen, der taeller, siger hun.

Et af hendes gode tips er også at saette sig nogle mål. Det behøver ikke at vaere voldsomt ambitiøst, men så man har noget at køre frem imod.

– Find et cykelløb et sted i landet, og meld dig til det. Så er du nødt til at komme ud og traene og få nogle kilometer i benene. Og passer man sin traening, kommer man hurtigt i form og

SOM I SÅ MANGE

andre sportsgren­e er der delte meninger om, hvordan man skal traene, hvis man f.eks. vil tabe sig, eller hvis man vil i hurtig form. Men cykler man hos Rikke Laursen, er der ingen kaere mor.

– Min holdning er, at man skal give den fuld gas. Kør nogle intervalle­r, og kom af sted mindst tre gange om ugen – to korte ture og en lang – så får du staerke ben og en staerk kerne. Du bruger faktisk rigtig mange muskler på cyklen, for man bruger både for- og baglår og baller, når du traeder og traekker i pedalerne. Og så bruger du din core.

– Jo mere du kan presse ud af din krop, når du traener, jo mere forbraende­r du – og så skraeller du fedt af. Du får staerke benmuskler og forbraende­r mere, også når du ikke sidder på cyklen, for muskler kraever mere energi, forklarer hun.

EN GOD TING

ved cykling er, at det er skånsomt for led og for kroppen i det hele taget. Ved den mindre belastning behøver kroppen ikke så meget restitutio­n som ved f.eks. løb. Så vaenner du din krop til det, kan du køre naesten hver dag.

– Der er mange gode ting ved cykling som motionsfor­m. Det er let at laere, det er let at blive god. Alle kan cykle, man kan køre, når man har tid og lyst, og man kan altid tage en tur – uanset vind og vejr. Det er bare at tage det rigtige tøj på og komme derudad, siger den optimistis­ke cykeltraen­er. Hvis du vil cykle mod et mål og deltage i et af de mange motionscyk­elløb i løbet af sommeren, kan du på motionscyk­ellob.dk se en liste over de løb, du kan tilmelde dig, og hvor i Danmark de løber af stablen.

 ??  ?? Bremser og gear bliver man hurtigt gode venner med. Det er let at skifte gear med en finger, og man bliver glad for at have styr på både de høje og de lave, når man skal ud og traene intervalle­r og op og ned ad bakker. Når man først har fået systemet...
Bremser og gear bliver man hurtigt gode venner med. Det er let at skifte gear med en finger, og man bliver glad for at have styr på både de høje og de lave, når man skal ud og traene intervalle­r og op og ned ad bakker. Når man først har fået systemet...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark