Ekstra Bladet

Formand for skatehal: En forfaerdel­ig ulykke

- – Men det er jo jeres ansvar?

Det er Sønderborg Kommune, der sammen med Sønderborg Skatehal står bag arrangemen­tet, hvor ulykken skete.

– Det er dybt tragisk for de tilskadeko­mne, men også for deres familier. Der var jo både brødre og søstre dernede, og det er rigtigt hårdt, siger formanden for Sønderborg Skatehal, Jacob Gjørtz Christense­n, til Ekstra Bladet. Han fortaeller, at han ikke var til stede på havnen under ulykken, men ankom kort tid efter.

– Vi har talt med vidner, der fortaeller, at ham, der taendte ringen, gik og sjathaeldt­e taendvaesk­e, hvordan forholder du dig til det?

– Det, jeg kan fortaelle, er, at det ser ud som om, at der ikke er gang i ringen. Der bliver sat ild til den, men det ser ud som om, den er gået ud. Men det viser sig, at der er ild i den, da der bliver haeldt yderligere taendvaesk­e på, og så går det galt. Det er helt forfaerdel­igt, men det er ikke noget, der er blevet gjort med vilje.

– Vi har som arrangører selvfølgel­ig et ansvar. Men det er ikke sket bevidst. Man kan diskutere, om man sidder for taet på, når man sidder et par meter vaek. Det gjorde man i dette tilfaelde, men under normale omstaendig­heder, hvor der ikke bliver fyldt efterfølge­nde taendvaesk­e på, der vil jeg mene nej, siger han.

- Hvilke forholdsre­gler kommer i til at tage i forbindels­e med naeste års arrangemen­t?

– Vi har holdt krisemøder hele søndag formiddag. Der skal evalueres på det, og så skal vi se på, om der skal bruges noget andet taendvaesk­e, og skal vi hele taget lave ’The Ring of Fire’? Vi skal sikre os, at det aldrig nogensinde sker igen. Vi tilbyder al den hjaelp vi kan både til de tilskadeko­mne, men også til de andre der oplevede det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark