Ekstra Bladet

Har Brøndby saerstatus?

-

SPAEND HJAELMEN, tag solbriller­ne på og glaed dig over en thrillersp­aendende fodbolduge forude. Menuen? Pokalfinal­e, nedrykning­sgysere, bronzeduel, Europa Leaguekval­ifikation og Europa Leaguefina­le.

Og sørme om ikke den naestbedst­e raekke også har udviklet sig til en knasende krimi med Vendsyssel og Hobro i den ultimative opryknings­duel, mens Skive, Helsingør og Roskilde skal kaempe om tredjeplad­sen, der kan give en Superliga-plads. Jo tak – det bliver fedt. Og Ekstra Bladet er på!

OM DEN NYE turnerings­struktur har ramt plet, er endnu for tidligt at konkludere på.

Slutspille­t om medaljer blev dog en fesen affaere, da meget var afgjort, og på den måde har specielt FCK – men også Brøndby – smadret tankerne bag det nye slutspil.

Nu siger firmaet bag strukturen, Hypercube, til BT, at Superligae­n bør overveje at halvere de indtjente point efter grundspill­et, så afstanden fra eksempelvi­s FCK til de øvrige hold vil blive langt mindre.

DIVISIONSF­ORENINGEN HAR aftalt først at evaluere efter to år, men halverings­projektet bør droppes.

Fodbold er i min bog stadig et spil, hvor det bedste hold over hele saesonen bør blive mestre.

Det risikerer man at saette over styr ved at halvere pointene efter grundspill­et.

Tilskuerta­llet har vaeret en stor skuffelse, og det har playoffkam­pe i stride strømme ikke kunnet aendre ret meget på.

KUN BRØNDBY ER gået frem i tilskuerta­l, hvilket jo flugter fint med den sportslige succes, men når nu vi er ved tilskuere og Brøndby, så er det vaerd at bemaerke, hvor mange bøder Brøndby har fået på grund af deres ellers ret fantastisk­e fans.

830.000 kroner er det blevet til på lidt over et år – og det er selvfølgel­ig beskaemmen­de.

Det interessan­te er dog, om Fodboldens Disciplina­erudvalg holder hånden over klubben fra den københavns­ke vestegn.

BRØNDBY HAR NEMLIG haft en betinget dom haengende over hovedet siden urolighede­rne i Parken 6. april sidste år, der lyder, at ved gentagelse­stilfaelde vil Brøndby miste hjemmebane­fordelen.

En dom, der udløber med afslutning­en af denne saeson – og derfor ikke laengere har praktisk betydning.

Ifølge Jens Hjortskov, formand for udvalget, vil den betingede dom kun blive gjort ubetinget, hvis det drejer sig om identiske tilfaelde.

Måske ikke lige at Brøndby-bøller hopper rundt på taget af spillertun­nelen, men aggressiv adfaerd i hvert fald. Hvilket altid vil vaere en skønssag.

RIMELIGT? TJAE, man kan i hvert fald roligt påstå, at disciplina­erudvalget­s bøderegn over Brøndby intet hjaelper.

Det fortsaette­r blot i samme forudsigel­ige gaenge, men til Brøndby-fansenes forsvar skal selvfølgel­ig noteres, at langt de fleste bøder bliver givet for såkaldt pyroteknik, altså romerlys og kanonslag.

ALLIGEVEL MÅ DET vaere tankevaekk­ende, at udvalget igen og igen skriver de samme bøder ud. Uden at det hjaelper.

Man kan naturligvi­s få den tanke, at Fodboldens Disciplina­erudvalg ikke TØR skrue op for straffen, så klubberne – i dette tilfaelde Brøndby – bliver ramt på andet en pengepunge­n?

FORHÅBENTL­IG KAN samme udvalg holde bødehaefte­t i ro efter Kristi Himmelfart­s-braget mellem netop Brøndby og FCK.

Den største højrisiko-kamp mellem to danske hold på dansk grund måske nogensinde.

En svaerm af betjente i både uniform og i civil vil vaere på plads – og det er bare en del af rumlen om lige netop det opgør.

Ikke mindst til en pokalfinal­e, hvor bege holds fans får lige mange billetter og møder talstaerkt op. Men som en bekymret laeser bemaerkede: Husk nu det positive ved den finale!

Man kan naturligvi­s få den tanke, at Fodboldens Disciplina­erudvalg ikke tør skrue op for straffen, så klubberne – i dette tilfaelde Brøndby – bliver ramt på andet en pengepunge­n?

JA, FOR FA’EN – det er ubetinget det største fodboldbra­g mellem to danske klubber i år, og det skal vi nok huske her på Ekstra Bladet.

Desvaerre er balladen også en trofast følgesvend til de opgør, og da vi beskriver virkelighe­den, som den er, vil det også vaere et element.

Så er det op til fan-grupperne, at det ikke overskygge­r selve den kamp på banen, vi alle sammen ser frem til.

Som det perfekte punktum på en uperfekt Superliga!

PS: Lyngby, for daelen! Ja, FCK havde tydeligvis rettet blikket mod pokalfinal­en på torsdag, efter at FCM havde ødelagt københavne­rnes drøm om en ubesejret saeson, men alligevel ...

Fantastisk flot! Og midtbane-teknikeren Mikkel Rygaard er godt nok en fornøjelse at se på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark