Ekstra Bladet

SURT SHOW! Udtagelse

EM UDEN DE BEDSTE: Ajax og RB Leipzig har blokeret for, at Kasper Dolberg og Yussuf Poulsen kan spille med ved U21-EM i Polen i naeste måned

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Yussuf Poulsen har netop vaeret med til at sikre oprykkerne fra RB Leipzig sølvmedalj­er i Bundesliga­en efter en til tider taet dyst mod Bayern München – og klubben holder godt fast i danskeren, der ikke får lov til at komme med til det kommende U21-EM i Polen. U21-landstraen­er Niels Frederikse­n må undvaere de bedste danske spillere, når landsholds­talenterne i naeste måned deltager ved U21EM i Polen.

Der var ingen Kasper Dolberg, Pierre-Emile Højbjerg, Viktor Fischer, Andreas Christense­n, Yussuf Poulsen, Pione Sisto, Jacob Bruun Larsen eller Riza Durmisi i den trup på 23 unge spillere, som U21-landstraen­eren udtog i Tycho Brahe Planetariu­m i København i går.

– To klubber, Ajax og RB Leipzig, har vi fået henvendels­e fra. De klubber ønsker kun, at Kasper Dolberg og Yussuf Poulsen deltager i enten A-landskampe­ne eller ved EM. Og de spiller med i A-landskampe­ne, forklarer Niels Frederikse­n.

Om årsagen til, at landstraen­eren har set bort fra de øvrige navne, siger han:

– Jeg tror, at det vil gå ud over kollektive­t. Jeg er heller ikke tilhaenger af at spille med spillere, som ikke har vaeret med i kvalifikat­ionen.

Den beslutning betyder, at Danmark stiller med de naestbedst­e ved slutrunden, hvor holdet er havnet i dynamitgru­ppen med Tjekkiet, Tyskland og Italien.

Når Niels Frederikse­n ikke kunne få de absolut bedste spillere med, må han stille sig tilfreds med, at profilerne nu hedder:

Andrew Hjulsager, Andreas Maxsø, Lasse Vigen Christense­n, Marcus Ingvartsen, Christian Nørgaard, Kenneth Zohore og Lucas Andersen.

Fremragend­e kvalifikat­ion

U21-landstraen­eren er ikke glad for at tale målsaetnin­g for U21-landsholde­t ved EM, hvor man senest blev slået ud i semifinale­n.

– Slutrunder og målsaetnin­ger hører ikke sammen. Når man kommer til slutrunder, gør man det for at komme videre fra gruppespil­let til semifinale­n. Det er vigtigere at tale om forudsaetn­ingerne for succes, siger Niels Frederikse­n.

– Hvis vi skal have succes, kraever det, at vi har et staerkt kollektiv, et klart spillemaes­sigt udtryk og et taktisk koncept. Vi skal nok ikke have for mange marginaler imod os, hvis vi skal have succes, konstatere­r Niels Frederikse­n.

Danmark kommer til EM efter en gruppesejr, hvor det blev til ni sejre og én uafgjort mod Wales. Målscoren er imponerend­e 24-3.

Vi skal nok ikke have for mange marginaler imod os, hvis vi skal have succes Jeg er ikke tilhaenger af at spille med spillere, som ikke har vaeret med i kvalifikat­ionen

EM-slutrunden i Polen begynder for Danmarks vedkommend­e 18. juni i Krakow med opgøret mod U21-spillerne fra Italien.

Siden følger opgøret mod Tyskland 21. juni og det sidste opgør mod Tjekkiet 24. juni.

 ??  ??
 ?? FOTO: JUERGEN SCHWARZ/ALL OVER PRESS ??
FOTO: JUERGEN SCHWARZ/ALL OVER PRESS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark