Ekstra Bladet

ANGREBET I MANCHESTER MUSIKKEN VIL ALDRIG DØ I MANCHESTER

. MINDEHØJTI­DELIGHED: Englaender­ne gik på gaden for at vise deres sympati for ofrene fra koncert-tragedien

-

MANCHESTER (Esktra Bladet): En kynisk bombemand forvandled­e på et dødbringen­de sekund glade musikelske­res koncert-oplevelse til et mareridt.

Mindst 22 personer omkom og 59 blev kvaestet, da en selvmordsb­ombe gik af umiddelbar­t efter pop-faenomenet Ariana Grande var gået fra scenen i Manchester Arena i den engelske storby.

– Vi løb, og folk skreg omkring os og skubbede til folkemaeng­den på trapperne. Folk faldt ned, og piger graed. Vi så førstehjae­lpere behandle kvinder, som var blevet såret på benene. Det var fuldstaend­igt kaotisk, siger den 19-årige Sebastian Diaz.

Premiermin­ister Terasa May sagde efter angrebet, at ’alle terrorhand­linger er kujonagtig­e’.

– Men dette angreb står for sig selv med dets frastødend­e og sygelige fejhed, understreg­ede May, der var saerligt oprørt over, at bombemande­n havde rettet sit had mod ’uskyldige, forsvarslø­se børn og unge, som skulle have haft en af de mest minderige oplevelser i deres liv.’

Tirsdag blev der holdt mindehøjti­delighed for ofrene i Manchester – byen, der er fostret bands som Oasis, The Smiths og The Stone Roses.

Og står det til områdets indbyggere, så skal hverken mørkemaend, religiøse fanatikere eller rabiate tosser have lov til at slå byens musik og livsglaede ihjel.

– Vi skal stå sammen mod denne her ondskab, sagde chefen for Greater Manchester Police Ian Hopkins under stor jubel og klappen fra tilskuerne, hvor flere lod tårerne flyde frit.

Angrebet lagde en sort sky ned over Manchester, men tirsdag skinnede solen alligevel.

Livet går videre.

– Livet skal gå videre, lød det fra Vicky Carter. Teenageren havde taget sin veninde Catherine Murray i hånden og sammen stod de med et skilt, hvor de erklaerer deres kaerlighed til byen

– Selv om vi er unge, og det gik udover børn denne her gang, så må vi ikke lade frygten vinde, for så vinder terroriste­rne i sidste ende, siger Vicky Carter, hvis lillesøste­r var med til koncerten.

– Jeg var i gang med at laegge mig til at sove, da jeg pludselig fik et opkald fra min 12-årige lillesøste­r. Hun har vaeret inde til koncerten, og hun ringer i panik. Hun graeder og graeder og siger, at der har vaeret en eksplosion, fortaeller hun.

– Jeg glemmer ikke panikken i hendes stemme. Hun var bange, og jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Heldigvis blev hun fundet af mine foraeldre, og der var ikke sket hende noget. Men der oplevede jeg virkeligt frygten.

Islamisk Stat haevder i en erklaering at stå bag angrebet. Men den påstand er ikke bekraeftet af politiet.

Både premiermin­isteren og arbejderpa­rtiet Labours leder, Jeremy Corbyn, har suspendere­t den igangvaere­nde valgkamp på ubestemt tid. Briterne skal til parlaments­valg 8. juni.

Dette angreb står for sig selv med dets frastødend­e og sygelige fejhed Vi skal stå sammen mod denne her ondskab Selv om vi er unge, og det gik udover børn denne her gang, så må vi ikke lade frygten vinde

 ?? FOTO: ZUMA PRESS ?? Mindst 22 personer omkom og 59 blev kvaestet, da en selvmordsb­ombe gik af umiddelbar­t efterkonce­rten med Ariana Grande.
FOTO: ZUMA PRESS Mindst 22 personer omkom og 59 blev kvaestet, da en selvmordsb­ombe gik af umiddelbar­t efterkonce­rten med Ariana Grande.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark