Ekstra Bladet

Udpeger United-fan som bombemand

- DITTE O. LYNGE dol@eb.dk

Britisk politi har udpeget, hvem de mistaenker for at stå bag bombe-massakren i Manchester.

– Jeg kan bekraefte, at manden, som mistaenkes for at udføre mandagens angreb, er den 22-årige Salman Abedi. Han er dog endnu ikke formelt identifice­ret, og jeg ønsker derfor ikke at komme med yderligere informatio­ner om gerningsma­nden, siger Ian Hopkins, chefen for Greater Manchester Police, der på et pressemøde opfordrede byen til at stå sammen:

– Vi forstår, at det er hårdt, at der er mange følelser i spil, og at folk søger svar. Men det er – måske mere end nogensinde før – vigtigt, at vi i mangfoldig­e Manchester står sammen og ikke tolererer had.

Ifølge CBS News var gerningsma­nden kendt af politiet i forvejen, men det har myndighede­rne endnu ikke bekraeftet.

Navngivne naboer fortaeller til Daily Mail, at Salman Abedi for få uger siden begyndte at opføre sig markant anderledes, og at han offentligt citerede vers fra Koranen.

Skolekamme­rat

– For et par måneder siden, begyndte han at citere en arabisk bøn meget højt på gaden. Han sagde; 'der er kun en Gud, og profeten Mohammed er hans budbringer', fortaeller 21årige Lina Ahmed.

En tidligere skolekamme­rat, Leon Hall, fortaeller desuden, at Abedi – der var erklaeret Manchester Unitedfan – for nylig havde anlagt sig et fuldskaeg.

Ifølge Telegraph blev gerningsma­nden født i Manchester i 1994. Hans foraeldre flygtede fra Libyen til Storbritan­nien, hvor de fik fire børn – tre sønner og en datter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark