Ekstra Bladet

Sådan blev han stjerne

FRA LESS TIL MOORE: Roger Moore gik fra tv-skaermen til det store laerred

- ALLAN LYKKE all@eb.dk

Roger Moore blev født 14. oktober 1927 i Stockwell, London.

Han kom til at se godt ud og arbejdede i de tidlige 50’ere hovedsagel­igt som model, selv om han i 1949 fik sin debut som tv-skuespille­r.

Senere i årtiet lavede han flere lunkne spillefilm, indtil han fik det store gennembrud som tv-skuespille­r i starten 60’erne som Simon Templar i den populaere serie ’The Saints’ – på dansk ’Helgenen’ – der kørte i seks saesoner med hele 118 episoder.

Uheldig helt

I 1971 blev han lokket tilbage til fjernsynet med den megapopula­ere serie ’The Persuaders’ – på dansk ’De Uheldige Helte’ – med Tony Curtis som medspiller som to millionaer-playboys, der også opklarede den ene forbrydels­e efter den anden som et slags fritidsfor­driv.

Serien gjorde Roger Moore til den bedst betalte tvskuespil­ler i verden – en million pund for en saeson – så da producente­rne bag James Bond-filmene skulle finde en ny til at spille ’agenten med ret til at draebe’ efter Sean Connerys endelige farvel til rollen i 1971 med ’Diamonds Are Forever’, blev han kontaktet og sagde ja til tilbuddet.

Han måtte dog love at tabe sig og i øvrigt lade sit hår blive klippet kortere, lød betingelse­n, og det gik han så modvilligt med til.

Bond med Bond-babes

Roger Morres første Bondfilm var ’Live and Let Die’ i 1973, og han er med sine syv film indehaver af rekorden som den, der har spillet rollen flest gange. Han er også den aeldste Bond, der har vaeret. Han var 45 år, da han startede i 1973, og 58, da han sluttede i 1985 med ’A View to a Kill’.

Han er også flere gange blevet kåret som den bedste James Bond af dem alle, men det er dog en haeder, mange er villige til at diskutere.

Bond med Roger Moore i hovedrolle­n var mere den kaekke playboy-type, skarpt klaedt på og altid god for en kvik bemaerknin­g.

Én ting var dog faelles for Moore og alle andre, der har spillet rollen – striben af Bond-babes – og undervejs havnede han i armene på dejlige damer som Britt Ekland og Maud Adams (’The Man with the Golden Gun’), Barbara Bach (’The Tony Curtis og Roger Moore var det forrygende par i ’De Uheldige Helte’. Roger Moore med Jane Seymour i hans debut som James Bond, ’Live and Let Die’. Spy who Loved Me’) og Grace Jones (’A View to a Kill’).

Sidstnaevn­te blaerede sig dog over, at hun som den eneste Bond-pige havde afvist hans tilnaermel­ser. Det slap hun så ikke godt fra.

Store formuer

Han måtte dog love at tabe sig og i øvrigt lade sit hår blive klippet kortere

karrieren i højt gear, men han blev også et kendt ansigt på den sociale scene via sit humanitaer­e arbejde for Unicef, og i royale kredse, hvor han – ikke mindst via sit danske aegteskab – fik foden indenfor i det danske kongehus.

Roger Moore var adlet af

dronning Elizabeth, og økonomisk var der ingen problemer. Både han selv og Kiki Tholstrup havde store formuer, og tiden blev delt mellem tre besiddelse­r – en lejlighed i Monaco, en villa i Sydfrankri­g og et slot i Schweiz.

 ?? FOTO: EVERETT COLLECTION ?? Forrygende
FOTO: EVERETT COLLECTION Forrygende
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark