Ekstra Bladet

Vi er helt oppe under taget

- NINA AHRENKIEL NIELSEN Bedste nyhedssite 6.-7. klasse: na@eb.dk

Elever fra forskellig­e folkeskole­r har bruge fire uger i marts på at lave aviser og nyhedssite­s under temaet 'på flugt'. Nu er de bedste kåret, og otte folkeskole­klasser fra hele landet blev hyldet som vindere i hver deres kategori.

Konkurrenc­en er et samarbejde mellem Røde Kors, Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten, der indgår i et undervisni­ngsforløb, hvor eleverne producerer aviser eller nyhedssite­s i en skoleversi­on af de etablerede medier.

Ved kåringen, der fandt sted i Pressen i JP/Politikens hus, var Ekstra Bladets chefredakt­ør Poul Madsen to gange på scenen for at overraekke prisen for Bedste Ekstra Bladet Avis – både i kategorien 6.-7. klasse og 8.10. klasse.

Der er mange gode journalist­iske talenter gemt i jer

Hyldet af Poul Madsen

Vinderklas­sen for 6.-7. klasserne blev 7.x fra Tingagersk­olen på Fyn, og med ordene 'klassisk Ekstra Bladet, der er så godt, at vi selv kunne have udgivet det' fra Poul Madsen kom en stolt klasse på scenen, der dog blev lidt generte over al opmaerksom­heden.

– Vi havde slet ikke regnet med at vinde, men vi synes, at det, vi har lavet, er godt, fortaeller Nanna Klaesøe Christense­n, Anna Corydon Kragh og Anne-Kirstine Fransson efterfølge­nde, da Ekstra Bladet fanger dem med deres guldmedalj­er om halsen.

– Vi havde ikke forventet, at de ville sige så flotte nogle ord om vores avis. Der var en lille pige indeni, der blev lidt stolt. Det kommer jo fra en, der ved noget om det, så man kommer helt op under taget.

Vinderklas­serne blev i anledning af kåringen inviteret til en dag med musik fra Wafande og Per Vers, tale fra generalsek­retaer fra Røde Kors Anders Ladekarl og oplaeg ved Homa Giti Nasiri, der er afghansk flygtning.

– Det har vaeret virkelig sjovt og en rigtig hyggeligt dag. Det er noget nyt, som vi slet ikke har prøvet før – at komme helt til København, når vi kommer fra Fyn, fortaeller pigerne til Ekstra Bladet.

Fantastisk at vinde

I alt otte priser blev overrakt, hvor alle fik medaljer, diplom og 5000 kroner til klassen.

Og det blev 9.a fra Sønderskov­skolen, der løb med prisen

Kornmod Realskole – 7.d – SigteKORN MOD flygtninge

Hellerup Skole – 7.blå – Spot on Refugees for Bedste Ekstra Bladet i kategorien 8.-10. klasse. Her lagde Poul Madsen vaegt på, at avisen havde en skarpt prioritere­t forside, helstøbt indhold og god, opsøgende journalist­ik.

– Der er mange gode journalist­iske talenter gemt i jer, fortalte han 9.a, mens de stod i en lang raekke på scenen.

Lige efter kåringen blev der budt vaersgo til frokostbuf­feten, og tre drenge fra Sønderskov­skolen var da heller ikke lige begejstred­e for, at de måtte opgive deres plads i køen for at tale med Ekstra Bladet. Alligevel synes de, at det var fantastisk at vinde.

– Vi vinder ikke specielt tit noget, så det er cool, fortaeller Ásbjörn Jakob Brynjarsso­n, Anders Thisgaard og Jonas Skipper Blankschøn.

Årets tema var 'på flugt', og det skulle få eleverne til at forholde sig til de 60 mio. mennesker i verden, der netop nu er fordrevet fra deres hjem, familie og venner. Osted Friskole – 8.f – Fra sted til sted

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark