Ekstra Bladet

Pensionist dømt for voldtaegt af børn på bestilling

12 års faengsel for i 218 tilfaelde at have bestilt live-streamede overgreb på børn via internette­t

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk NAESTVED: SLAGELSE: TORRIG: AARHUS: ODENSE: SMØRUM: HØRSHOLM:

Mindreårig­e børn i Filippiner­ne blev bestilt i hobetal til sex-shows, der blev livestream­et til den 70-årige pensionist John Bech Jacobsens computersk­aerme i lejlighede­n i Brøndby Strand.

I går blev han idømt 12 års faengsel for i 218 tilfaelde at have bestilt live-streamede overgreb på børn via nettet.

Overgreben­e daekker over alt fra blufaerdig­hedskraenk­elser til oralsex og samlejer – herunder voldtaegte­r af børn under 12 år.

Godt signal

Retten har dermed udnyttet strafferam­men for voldtaegt fuldt ud og lagde i strafudmål­ingen vaegt på omfanget, karakteren og grovheden af overgreben­e. John Bech Jacobsen bestilte sex-shows med børn fra Filippiner­ne fra sin lejlighed i Brøndby Strand.

– Jeg synes, det sender et godt signal om den alvor, man ser på det her med, siger anklager Helene Braedder og tilføjer, at der er tale om en sag af et omfang, der ikke tidligere er set i Danmark.

Hun havde argumenter­et for en dom til forvaring og ellers en straf på et tocifret antal år. Retten afviste dog forvaring, fordi de vurderede, at der ikke var tilstraekk­eligt grundlag for at fastslå, at den hidtil ustraffede pensionist i saerlig høj grad udgør

en vaesentlig fare for andre.

– Det er en saerdeles alvorlig sag. Det går over en periode fra 2011 til 2016. Og der er hundredvis af forhold og hundredvis af børn, der er ofre. Det er det, der gør den exceptione­l, siger Helene Braedder.

Anklagemyn­dighedens hovedbevis i sagen var udskrifter af de chats, den tiltalte havde haft med forskellig­e kontaktper­soner på Filippiner­ne, men der er ikke sikret video af de live-streamede overgreb.

– Man står altid over for en udfordring, hvis man ikke har billedside­n af noget. Vi har det skrevne ord for, hvad der er aftalt og bestilt, og så er det ud fra det, at vi fra anklagemyn­digheden skal godtgøre, at der har vaeret regulaere samlejer og overgreb, som der er rejst tiltale for, siger anklageren.

Ville glaede børn

John Bech Jacobsen erkendte i retten, at han har bestilt shows med børn, men naegtede, at der er foregået egentlig

samlejer og haevdede, at han købte sex-shows for at hjaelpe de fattige børn.

Han havde svaert ved at sige nej til deres 'dådyr-øjne'. Og når han skrev i chatten til shows, at han var tilfreds med det, han så, så var det for at gøre børnene glade, lød hans forklaring i retten.

Den 70-årige mand har siddet varetaegts­faengslet i sagen, siden han blev anholdt i februar 2016. Han har udbedt sig betaenknin­gstid i forhold til anke af dommen.

En 50-årig kvinde fra Rønne glemte at traekke håndbremse­n, da hun parkerede på Toldbodgad­e i Hasle. Bilen rullede ned ad gaden og ud i havnebassi­net. Der var heldigvis ingen i bilen.

En alarm gik i gang ved kassen i Bilka, da en 37-årig rumaensk kvinde gik igennem. Hun blev tilbagehol­dt af en butiksdete­ktiv. Politiet kom til, og det viste sig, at kvinden havde stjålet ca. 50 pakker barberblad­e til en vaerdi af over 10.000 kroner.

Politiet undersøger fem tilfaelde af brand eller forsøg på brand i løbet af natten til i går. Tre steder gik det ud over scootere, der havde stået i en form for laeskur, mens en parkeret bil også braendte. Også en varevogn på Dybbølvej blev antaendt, så den fik brandskade­r. Flere vidner har set mistaenkel­ige personer.

Politiet fik anmeldelse om, at en bil var kørt ind på en kornmark, og at føreren havde siddet i bilen et stykke tid. En patrulje mente, at han virkede påvirket, og han blev sigtet og taget med til et rutinetjek på sygehuset.

En gruppe personer havde samlet sig på Klostertor­v, hvor de var højlydte og skabte utryghed. En patrulje forsøgte at tale dem til ro og få dem vaek fra stedet, men en 38-årig mand ville ikke følge politiets gentagne ordrer og råbte ’fuck dig’ efter en betjent. Han blev er anholdt for uorden.

En 15-årig dreng blev alvorligt kvaestet i et vejkryds. Drengen gik angiveligt ud i krydset for rødt lys og blev påkørt af en bil, der blev ført af en 18-årig mand. Den 15årige blev bragt til OUH med alvorligt hovedtraum­e. Politiet undersøger ulykken.

En 92-årig kvinde blev mandag eftermidda­g passet op af en mand på Flodvej, der ville give hende en blomst. Under det stjal han hendes pung med dankort og haevede senere penge. Manden beskrives som sydeuropae­isk med sort, kort hår og blå øjne og med en kurv med potteplant­er.

En 47-årig mand opdagede, at en mand havde vaeret inde i haven og stjaele en cykel. Han indhentede cykeltyven, som slap cyklen, men slog forfølgere­n i ansigtet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark