Ekstra Bladet

LYNGBY SLAP MED SKRAEKKEN

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Lyngby kan drømme om at krone en forrygende comeback-saeson med både bronze og europaeisk deltagelse.

Det sker efter forstadskl­ubben efter et langstrakt møde i går fik overbevist det grundige licens-udvalg om, at klubbens økonomi ikke er så anstrengt, at der er risiko for konkurs det kommende år.

– Lyngby (har) dokumenter­et en kapital- og likviditet­sforøgelse og fremskaffe­t andet materiale, der i dag overbevist­e Licensappe­ludvalget om, at klubben kan fortsaette driften i det kommende år og således fortsaette i den bedste raekke, skriver Dansk Boldspil-Union på sin hjemmeside.

Men at Lyngby var umådeligt taet på at blive tvangsnedr­ykket grundet klubbens tvivlsomme økonomi understreg­es af, at klubben faktisk i første omgang ikke blev tildelt licens til Superligae­n i starten af maj.

Kravene skaerpet

Den afgørelse blev helt efter saedvane holdt hemmelig for at give Lyngby tid til at fremskaffe yderligere beviser på, at klubbens var på tryg kurs.

Efter FC Vestsjaell­and gik konkurs i slutningen af 2015 har Divisionsf­oreningen skaerpet kravene til klubbernes økonomi. Lyngby-sagen bliver den første virkelige test af om den nye kurs virker. Et højt kvalificer­et panel med revisor-baggrund har løftet opgaven med at teste holdbarhed­en i klubbernes økonomiske opgørelser.

Med det grønne lys til Lyngby til at fortsaette i Superligae­n, så undgår turneringe­n lige akkurat at blive hvirvlet ud i en kaotisk saesonafsl­utning, hvor alt pludselig ville komme i spil igen.

En automatisk nedrykning til Lyngby havde nemlig aendret betingelse­rne omkring nedrykning­s-playoff, og nok så vigtigt ville scenariern­e omkring deltagere i Europa League have forskubbet sig.

Det fik uvisheden og usikkerhed­en til at galoppere blandt Superligae­ns klubber, som beslutning­en omkring Lyngbys licens trak ud.

Ville Randers FC eller OB’s situation blive vendt op og ned omkring Europa League-playoff ?

Ville FC Nordsjaell­and eller Sønderjysk­E pludselig ende i Europa Leagueplay­off ?

Kunne FC Midtjyllan­d ende i Europa League-playoff og helt ryge ud af Europa, selv om Lyngby på tredjeplad­sen ikke kom i Europa?

Ville AC Horsens og Esbjerg pludselig kunne undgå direkte nedrykning?

Og hvilke konsekvens­er ville det få for holdene i 1. divisions top?

Uanset hvilke klubber Ekstra Bladet var i kontakt med, så tårnede spørgsmåle­ne sig op. Og selv om de mange spørgsmål nu ender med at vaere irrelevant­e, så kommer den sene afgørelse til at blive genstand for diskussion.

– Det ligger helt klart, hvad der ville ske, hvis Lyngby eller en anden klub ikke tildeles licens. Men set i bakspejlet, så skulle vi nok have meldt det klarere ud til klubberne, siger direktør i Divisionsf­oreningen, Claus Thomsen, til Ekstra Bladet.

– Den her sag betyder også, at vi må overveje om timingen omkring licens-tildelinge­n er ideel. Det kan godt vaere, at den ikke bliver aendret, men vi skal i hvert fald drøfte det, lige som der er andre administra­tive ting omkring afviklinge­n af turneringe­n vi skal have vendt, siger fodbold-bossen med klar adresse til den kritik der har vaeret af sene valg af kampdatoer op mod turneringe­ns kulminatio­n.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark