Ekstra Bladet

Disciplina­erinstans til service-eftersyn

-

DBU’s formand, Jesper Møller, mener, sammensaet­ningen af Fodboldens Disciplina­erinstans skal diskuteres og til et service-eftersyn.

Sagt med andre ord vil Jesper Møller gerne have en debat frem mod unionens repraesent­antskabsmø­de til marts om, hvorvidt der skal ske aendringer i Fodboldens Disciplina­erinstans, som i denne saeson har smidt bøder i hovederne på Superliga-klubberne for naesten 1,4 mio. kr.

– Skal vi fortsat have klubreprae­sentanter i udvalget? Skal vi have et udvalg med kun jurister? Skal vi have en tidligere topdommer i udvalget?

– Vi er i gang med at kigge på systemet og se, om der skal ske justeringe­r i udvalget, som nu har haft den nuvaerende form i seks år.

– Vi traeffer en konklusion i løbet af efteråret, som siden vil blive forelagt for repraesent­antskabsmø­det, som er den myndighed, der kan beslutte eventuelle aendringer, forklarer Jesper Møller.

Fodboldens Disciplina­erinstans består i dag af seks medlemmer. To jurister, tre klub-repraesent­anter og én tidligere topspiller (Steven Lustü).

Det er helt nye signaler, at der nu kan komme en tidligere topdommer i udvalget.

– Jeg kan sagtens se, at der kommer en tidligere topdommer i udvalget. Alt er åbent og relevant. Jeg vil bestemt ikke udelukke noget på forhånd, pointerer Jesper Møller.

– Hvis jeg tager min advokatkas­ket på, ville jeg kopiere det strafferet­slige system, vi kender i dag, men jeg tvivler på, at det vil vaere godt for fodboldsys­temet.

– Vi skal også taenke på fodboldfag­ligheden i udvalget, påpeger han.

Jesper Møller peger på, at man i dag har et system, hvor klubber kan anke kendelser til Fodboldens Appelinsta­ns, hvor det ikke er klubfolk med saerintere­sser, der skal traeffe beslutning­en. Her er det udelukkend­e to landsdomme­re, der traeffer den endelige afgørelse.

– Systemet virker. FC København fik en bøde af disciplina­erinstanse­n i efteråret, hvor der blev afbraendt pyroteknik ude på vejene. Den ankede FCK til appelinsta­nsen og blev frifundet. Jeg er bekymret over, hvis vi skal traeffe afgørelser om, hvad der foregår ude på gaderne, pointerer Jesper Møller, der understreg­er, at han mener, udvalget i dag fungerer meget bedre end for syv-otte år siden, hvor det var DBU’s bestyrelse, der både var den lovgivende, dømmende og udøvende magt.

Vi traeffer en konklusion i løbet af efteråret, som siden vil blive forelagt for repraesent­antskabsmø­det, som er den myndighed, der kan beslutte eventuelle aendringer

– Vi er i gang med at kigge på systemet, fortaeller DBU-formand Jesper Møller.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark