Ekstra Bladet

United med ryggen mod muren

- jr

Det engelske storhold missede Champions League-billettern­e, der skulle uddeles i Premier League, og derfor har Europa League-finalen fået endnu mere betydning. Udfaldet vil ikke bare definere denne saeson, men også den naeste.

For vinder de trofaeet, kan José Mourinho pege på de to trofaeer fra Liga Cup’en og Europa League og samtidig få den Champions Leagueplad­s, som finalesejr­en betyder.

– Det har ikke vaeret en gloriøs kampagne. Det har irriteret de fans, der har United-blod i årerne, at de har spekuleret sig igennem. Det har undret mig, at det har vaeret så defensiv en tilgang til kampene, og det har jo vaeret taet på at gå galt flere gange, siger Morten Bruun.

– Hvis Manchester United skal dominere i Europa, så skal det jo ikke vaere i Europa League. De er Englands Real Madrid.

– De satser på, at det er midlertidi­gt. Sidste år købte de godt nok den mest attraktive spiller på markedet i form af Paul Pogba. Man må ikke overdramat­isere, men de må dokumenter­e, at det er en midlertidi­g tilstand.

Fra 1992 til 2013 har Manchester United vaeret i top tre i alle Premier League-saesoner, men nu har de ikke nået de højder fire år i streg. Europa League-finalen kan altså give dem genvejen til det fineste klubselska­b, selv om de skuffede i den hjemlige turnering.

Mandag aften blev Manchester Arena ramt af et terroransl­ag, der kostede 22 mennesker livet, så ud over at spille for klubbens aere kaemper Manchester United også for at vinde haeder til en by, der fortsat er i chok efter det voldsomme angreb.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark