Ekstra Bladet

To nye og tre gamle i truppen

-

Åge Hareide har sat navne på sine 23 spillere til de foreståend­e landskampe mod Tyskland og Kasakhstan. Der var ingen Nicklas Bendtner, Pierre-Emile Højbjerg eller Viktor Fischer.

Til gengaeld var der to nye ansigter i skikkelse af Lukas Lerager fra Zulte-Waregem og Frederik Sørensen fra FC Köln. To navne, som Ekstra Bladets laesere allerede blev bekendt med i forgårs.

– Frederik Sørensen har haft en god saeson i FC Köln. Han daekker både backen og stopper positionen.

– Lukas Lerager er en lidt anden type. Han er duelspille­r med en fin fysik. Han har haft en fremragend­e saeson, hvor han har spillet en vigtig rolle, forklarer Åge Hareide.

Offensive kort er tilbage

Landstraen­eren er glad for, at han får tre staerke, offensive kort tilbage i sin trup. Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen, der ikke var med i den seneste landskamp mod Rumaenien på grund af skader, er igen til dispositio­n. Det giver os nogle fine muligheder i offensiven. Nu håber jeg blot, at Kasper Dolberg slipper fra Europa League-finalen uden skader, siger landstraen­eren, der vil spille 4-3-3-systemet mod både Tyskland og Kasakhstan.

– Vi håber, at vi en time kan spille med den fire backkaede, der skal spille begge kampe mod Tyskland og Kasakhstan.

– Det afhaenger af, hvordan Simon Kjaer har det, når han kommer hjem, siger Åge Hareide.

Landsholde­ts anfører spiller først den sidste turnerings­kamp 3. juni og er den spiller i truppen, hvor saesonen slutter sidst. Åge Hareide har set bort fra Daniel Wass, der efter en lang saeson føler sig slidt og traenger til pause.

Åge Hareide samler 13-15 af truppens spillere på mandag, hvor de traener frem til torsdag i Brøndby. Hele truppen samles første gang søndag 4. juni for at starte forberedel­serne til testkampen mod Tyskland 6. juni i Brøndby. Efter den kamp rejser truppen til Kasakhstan med charterfly. Holdet spiller VM-kvalifikat­ionskampen mod Kasakhstan lørdag 10. juni. Henrik Dalsgaa d

r Jens Stryger Larsen Frederik Sørensen Riza Durmisi Andreas Bjelland Andreas Christense­n Jannik Vestergaar­d Simon Kjaer Mathias ’Zanka’

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark