Ekstra Bladet

ANGREBET I MANCHESTER DØDBRINGEN­DE ENS

.

- POLITIFOTO

MANCHESTER (Ekstra Bladet): Solen bager på raekkerne af røde huse i Fallowfiel­d, der er en lille forstad til Manchester. En aeldre dame kigger ud ad døren. Hun er bekymret over, hvordan hendes datter skal parkere, når hun kommer for at hente hende. En havemand bliver af to kameramaen­d fra CNN bedt om at stoppe med at slå graes, for det larmer for meget, og de skal sende live lige om lidt.

Journalist­er fra hele verden har indtaget boligkvart­eret omkring Elsmore Road i Fallowfiel­d. Vejen spiller nemlig en rolle i terrorangr­ebet på Manchester Arena.

Det var her, at den formodede gerningsma­nd, 23-årige Salman Abedi, boede, indtil han spraengte sig selv og de mange uskyldige ofre i luften. Politiet har siden i går bevogtet stedet intensivt, mens teknikere i hvide dragter går ind og ud af det røde hus i forbindels­e med deres efterforsk­ning.

Venligt kvarter

Nisa Akhtar har laenge boet i boligkvart­eret. Det er her, hun har valgt, at hendes børn skal vokse op.

– Det er meget venligt boligkvart­er. Børn leger på gaderne, folk snakker over haekken. Det er almindelig stil, at man lige hilser på hinanden og siger hej, når man går forbi. Men han (Abedi, red.) har aldrig sagt noget. Han reagerer ikke, hvis man spørger, hvordan det går. Han har altid holdt sig for sig selv, siger den 40årige kvinde til Ekstra Bladet.

Flere naboer, som Ekstra Bladet har talt med, bekraefter denne opfattelse af den unge mand.

Nisa Akhtar fik alligevel et chok, da hun fandt ud af, at få hundrede meter fra, hvor hendes børn har laert at køre på cykel, har boet en formodet terrorist.

– Du taenker aldrig, at det kommer så taet på. Men det har det i den grad gjort. Jeg har to børn, der er i samme aldersgrup­pe som dem, der omkom i arenaen. Hvordan forklarer man lige, at han har boet nede ad gaden og måske har taenkt nogle forfaerdel­ige ting.

Vokset op i England

Den 23-årige Salman Abedi er født og opvokset i Manchester. Hans foraeldre flygtede fra Libyen og slog sig ned i England. Han har gået i skole her og har gået på University of Salford, hvor han sidste år droppede ud.

Ifølge flere anonyme familiemed­lemmer, der har talt med britiske medier, var den 23-årige mand dybt religiøs, men det var først for et par måneder siden, at han begyndte at aendre sig.

Du taenker aldrig, at det kommer så taet på. Jeg har to børn, der er i samme aldersgrup­pe som dem, der omkom i arenaen

– Jeg har aldrig set ham smile eller reagere. Jeg har faktisk aldrig set ham skifte ansigtsudt­ryk, siger Pam Wallace, da Ekstra Bladet møder hende i hendes hjem kun et stykke fra den mistaenkte­s.

Begge kvinder har, siden politiet offentligg­jorde mandens identitet, taenkt over, om den 23-årige mand har planlagt angrebet i det røde murstenshu­s.

Men selv om Salman Abedi tog hen til Manchester Arena med en rygsaek fyldt med spraengsto­ffer og detonerede den, så mener politiet ikke, at der er tale om en såkaldt ’ensom ulv’.

– Det forekommer sandsynlig­t, at han ikke gjorde dette på egen hånd. Så efterretni­ngstjenest­en og politiet forfølger deres spor for at sikre, at de får alle oplysninge­rne. At de er nødt til holde os alle sikre, siger den britiske indenrigsm­inister Amber Rudd til BBC.

Stormet af politiet

Tirsdag formiddag bliver boligkvart­eret stormet af politifolk, der kort tid efter laver en kontroller­et spraengnin­g inde i huset.

– Der lød et kaempe brag. Jeg var naermest ved at kaste min hund ud af vinduet. Da jeg gik ud, råbte politiet, at jeg skulle gå ind igen. Det råbte de til alle, der var gået ud, fordi de var blevet forskraekk­ede, siger Pam Wallace.

Hvad politiet helt praecis spraengte, er endnu ikke offentligg­jort, og hvorfor man stadig er i huset, er også uvist.

Naboerne i området håber snart, at de er faerdige.

– Så vi kan vende tilbage til en normal hverdag. Jeg havde aldrig troet, at sådan noget her skulle ske og slet ikke i min forhave naermest. En ting er i hvert fald sikker, jeg kender ikke mine naboer, siger Nisa Akhtar.

Seks personer anholdt

Politiet har meldt ud, at 22 personer blev draebt i forbindels­e med angrebet mandag aften, og 59 blev såret. Flere er stadig i kritisk tilstand.

Seks personer er anholdt i forbindels­e med angrebet. Flere blev anholdt ikke langt fra Salman Abedis bolig. Salman Abedis far har udtalt, at han er sikker på, at sønnen er uskyldig i massakren.

Salman Abedis lillebror, Hashem Abedi, er blevet anholdt i den libyske hovedstad Tripoli. Han mistaenkes for at have forbindels­er til terrororga­nisationen Islamisk Stat, skriver nyhedsbure­auet Reuters.

 ??  ??
 ??  ?? Hashem Abedi, lillebror til Salman Abedi, er blevet anholdt i Libyen. Han mistaenkes for at have forbindels­er til Islamisk Stat.
Hashem Abedi, lillebror til Salman Abedi, er blevet anholdt i Libyen. Han mistaenkes for at have forbindels­er til Islamisk Stat.
 ??  ?? – Hvordan fortaeller man sine børn, at der har boet en ond mand lige derhenne, siger Nisa Akhtar.
– Hvordan fortaeller man sine børn, at der har boet en ond mand lige derhenne, siger Nisa Akhtar.
 ??  ?? Politiet i gang med ransagning­en af Salman Abedis bopael i det ellers fredelige boligkvart­er omkring Elsmore Road.
Politiet i gang med ransagning­en af Salman Abedis bopael i det ellers fredelige boligkvart­er omkring Elsmore Road.
 ??  ?? Pam Wallace har boet i kvarteret i mere end 20 år: – Jeg har da oplevet nogle mord på vejen, men aldrig noget så voldsomt som dette.
Pam Wallace har boet i kvarteret i mere end 20 år: – Jeg har da oplevet nogle mord på vejen, men aldrig noget så voldsomt som dette.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark