Ekstra Bladet

Mega-sol til mini-ferien

SÅ SKAL BIKINIEN FREM: Det gode vejr er tilbage, og isaer lørdag bliver det varmt

- JESPER RISE BØRJESEN rise@eb.dk

Vejrudsigt­en fortaeller, at det er klogt at investere i en flaske solcreme med høj faktor. Efter en raekke dage med bragende sol landet over skuffede dagen i går faelt.

Regn, blaest og grå skyer daempede sommerhumø­ret gevaldigt. Men bare rolig. Vejrgudern­e er gavmilde i år og belønner os med godt vejr i Kristi himmelfart­sferien.

Seneste melding fra meteorolog­erne ved DMI er nemlig, at det mere eller mindre landet over atter bliver vejr til shorts, grill og vaffelis i lange baner.

– Det bliver generelt nogle rigtig paene dage, efter at den her koldfront har passeret, siger meteorolog Janne Hansen til Ekstra Bladet.

Stille og roligt paenere

I dag torsdag bliver det en paen dag med sol i hele landet og temperatur­er mellem 15 og 20 grader. Samtidig vil det dog også fortsat vaere blaesende mange steder – mest i det nordvestli­ge hjørne af landet, mens der generelt kan vaere lidt skyer ved vestkysten.

– Men det bliver stille og roligt paenere i takt med, at et højtryk, der lige nu ligger over de britiske øer, bevaeger sig østover. Det gør, at vinden torsdag og fredag vil aftage langsomt, siger Janne Hansen.

I morgen fredag vil der fortsat vaere svage vinde og måske en smule skyer.

– Men det bliver formentlig­t ikke meget. Det ser ud til at vaere først på dagen i de sydvestlig­e egne, siger Janne Hansen.

For hele landet gaelder det, at der vil vaere en del sol og temperatur­er mellem 18 og 23 grader.

– Der bliver varmest i de indre dele af landet. Altså det midterste Jylland og det midterste Sjaelland. Ved områder med pålandsvin­d bliver det lidt køligere, fordi havet fortsat er relativt koldt, siger DMI-meteorolog­en.

Masser af solskin

Isaer til lørdag gaelder det om at få strøget bikinien.

– Det bliver rigtig paent i hele landet med masser af solskin på paletten. Der kan vaere lidt høje skyer, som kan give lidt sløret solskin om eftermidda­gen, men det bliver ikke noget, der generelt kommer til at genere, siger Janne Hansen og skyder på temperatur­er mellem 20 og 25 grader.

– Igen bliver det varmest i de indre dele af landet. Jeg tror godt, at vi enkelte steder kan komme over 25 grader. Så der er bestemt sommerlige temperatur­er i udsigt.

Søndag ser lidt mere usikker ud i vejr-krystalkug­len, der viser, at en svag front vil passere Danmark.

– Der er mulighed for lidt mere skyet vejr, og isaer i Jylland kan der komme lidt regn. Men lad os nu se. Der er stadig et par dage til, siger Janne Hansen og tilføjer:

– De østlige dele af landet ser ud til at få en flot søndag. Det bliver formentlig­t mellem 20 og 25 grader i det østlige Danmark og mellem 18 og 23 i det vestlige.

Jeg tror godt, at vi enkelte steder kan komme over 25 grader

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Husk cremen
FOTO: JONAS OLUFSON Husk cremen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark