Ekstra Bladet

Uartige Wafande brugte 70.000 på stripklub

Den danske hitmager åbner i ny bog op om økonomisk nedtur

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Han er kendt fra 'Toppen af Poppen', sin coach-tjans i 'Voice Junior' og naturligvi­s for hits som 'Se mig i dag', 'Uartig' og 'Giv mig et smil'.

Er man interesser­et i at kende lidt mere til privatpers­onen bag navnet Wafande, kan man se frem til på onsdag, hvor den 34-årige Christiani­a-dreng i samarbejde med journalist og forfatter Michael Holbek udgiver en bog og åbner helt op for posen med op- og nedture og aerlige anekdoter fra livet som popstjerne.

Jeg kunne have købt en bil eller givet min mor pengene

Centralt i bogen står fortaellin­gen om den unge Wafande, der har svaert ved at tackle berømmelse­n, da den efter et langt tilløb langt om laenge indtraeffe­r.

Fuck det hele!

Og det er ikke mindst den økonomiske side af sagen, der volder den travle musiker problemer.

Da det går bedst, vaelter

pengene ind på kontoen, men desvaerre for balancen i husholdnin­gsregnskab­et får de alt for hurtigt ben at gå på, når den gavmilde musiker giver den gas og gør byen usikker.

– Jeg kunne snildt bruge 20.000 kroner på en aften. Rekorden er 70.000 kroner. Det var på en stripklub, og jeg var lige gået fra min ekskaerest­e. Der var jeg bare sådan: Fuck verden, fuck det hele! Jeg havde lige fået Koda-penge. Men 70.000 ...! Den fortryder man lidt dagen efter, når

man vågner med tømmermaen­d og kigger på sin konto. Åh, spild af penge! siger Wafande og fortsaette­r:

– Jeg kunne have købt en bil eller givet min mor pengene – et eller andet fornuftigt.

En anden økonomisk episode, som Wafande fortaeller om i sin bog, omhandler en saerdeles dyr rejse til Thailand, hvor han ifølge sig selv 'braendte nallerne ved bare at kaste penge til højre og venstre'.

Da sangeren vendte hjem

til de koldere himmelstrø­g, opdagede han, at han havde spenderet 200.000 kroner på en måned.

Blandt andet fordi han havde vaeret så gavmild at betale fly, hotel og lommepenge for syv ud af de 11 venner, der havde vaeret med ham på rejsen.

Travlt optaget af alle de sjove rejser og de fugtige byture glemte Wafande som så mange andre at laegge behørigt med penge til side til skat.

Han har dog siden hen fået

sig både en revisor, en manager og en ordentlig bankrådgiv­er, der sørger for, at festen ikke laengere løber helt af sporet.

– I 2016 fik jeg sågar 200.000 tilbage i skat, fordi jeg havde betalt for meget, siger Wafande og fortaeller, at han nu har startet en opsparing og drømmer om at investere i et hus.

Bogen 'Se mig i dag' udkommer 31. maj på forlaget Gyldendal.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Ud over fest og farver fortaeller Wafande i bogen om de udfordring­er, han har haft med at have rod i to kulturer, om sin opvaekst og om at blive forladt af sin far.
FOTO: MOGENS FLINDT FOTO: STINE TIDSVILDE Ud over fest og farver fortaeller Wafande i bogen om de udfordring­er, han har haft med at have rod i to kulturer, om sin opvaekst og om at blive forladt af sin far.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark