Ekstra Bladet

Føtex havde ikke rent mel i posen

Butikken i Frederiksh­avn tog ikke problemet med insekter seriøst

-

Den nu forhenvaer­ende Føtex-kunde Anita Sørensen fra Frederiksh­avn fik en onsdag aften i april to grimme overraskel­ser, da hun med sin datter skulle bage brød af en pose økologisk mel.

– Da vi åbnede posen, fik vi et mindre chok, for indholdet var levende: Det kriblede, krablede og summede med møl og larver, forklarer hun.

– Men det store chok fik jeg, da jeg ringede til Føtex for at gøre dem opmaerksom­me på problemet. De indrømmede, at de udmaerket kendte til problemet med insekterne, som de løbende forsøgte at udrydde med noget spray og nogle møl-faelder, siger Anita Sørensen.

Hun syntes, det lød uforsvarli­gt, og det fortalte hun den unge Føtex-medarbejde­r:

Alarmerede Fødevareko­ntrollen

– Enhver ved, at et angreb af møl kraever, at man kasserer al gryn og mel og desinficer­er efterfølge­nde, siger hun.

Anita Sørensen vurderede altså, at Føtex negligered­e et bekymrende problem, så hun ringede samme aften til Fødevareko­ntrollen og anmeldte møl-angrebet.

Det viste sig, at Føtex udmaerket vidste, at der kunne vaere møl i butikken – og at medarbejde­ren blot havde knaldet telefonrør­et på uden at foretage sig yderligere.

Fødevareko­ntrollen gjorde intet ved sagen om torsdagen, men fredag ringede myndighede­n til Føtex – og det opkald fik varehus-chefen til at gå ned og kassere et parti økologisk mel.

Men hvad Føtex ikke havde regnet med var, at Fødevarest­yrelsen kort tid efter troppede op i butikken på kontrol og afslørede, at den stadig var gal.

Spind, pupper og larver

’Ved Fødevarest­yrelsens gennemgang af poserne med økologisk mel var der adskillige poser økologisk mel fra forskellig­e firmaer, hvor der var spind, pupper og levende larver i kanterne af poserne samt i foldningen af posterne, når man lukker dem op. Der blev også konstatere­t møl på hylderne med melet’, skriver Fødevarest­yrelsen i en kontrolrap­port:

’Det indskaerpe­s, at fødevarer, der saelges fra virksomhed­en, er sundhedsfa­rlige og uegnede til konsum’, står der.

Gamle varer

Anita Sørensen laeste i april Ekstra Bladets afsløring af, hvordan Føtex-butikker flyder med varer med overskrede­n holdbarhed­sdato.

– Som i problemet med møl skyldes det nok, at Føtex foretraekk­er at ansaette billige unge medarbejde­re uden hverken erfaring eller faglig samvittigh­ed ballast.

Så nu handler hun der ikke laengere.

Enhver ved, at et angreb af møl kraever, at man kasserer al gryn og mel

Det kriblede, krablede og summede med møl og larver.

 ?? FOTO: FØDEVAREST­YRELSEN ?? Indholdet var levende
FOTO: FØDEVAREST­YRELSEN Indholdet var levende

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark