Ekstra Bladet

FJENDEN I FORKØBET

DE KENDTE HAM.

- Laes reportagen på side 4-5 PRIVATFOTO

El-Hussein, der angreb Krudttønde­n og den jødiske synagoge København, var i kendt af PET. Ligesom Anis Amri, der draebte 12 og sårede ved at køre lastbil ind gennem julemarked 48 en et Berlin, var kendt af tysk efterretni­ngsvaesen. i Ligesom terroriste­n var kendt af ... i Nice osv. Salman Abedi, der draebte 22 ved en koncert i Manchester, var kendt af britisk efterretni­ngstjenest­e.

sender klar besked os alle: en til kan vores arbejde, men er begraensed­e af Vi vi vores midler. Hvad det er resurser, når det enten gaelder at mandsopdae­kke alle terrorlist­en, eller på sig om beføjelser, eksempelvi­s når frihedsret­tigheder det drejer forhindrer naermere undersøgel­se af bestemte personer.

Terroriste­n måske r kunne vae e fanget, hvis midlerne havde vaeret der. blevet er derfor, det er vanskeligt at vaere politiker Det terrortid. Når han eller har sagt de rette en hun menting som...’, er ’minedet efterføl tankerggår ende dilemma...’ og skal uundgåelig­t:stå samtil ’vi

Eller skal for principper? er modig og rettaenken­de politiker, der Det en står fast at tryghed er vaerd uden frihed. på, intet med at haevde det modsatte. Isaer når flere er gang i Uanset hvor mange resurser og beføjelser, vi tildeler efterretni­ngstjenest­erne, er der ingen garanti for, at den naeste terrorist når sit aerinde, før efterretni­ngstjenest­en når terroriste­n.

lede af vores principper, af ikke trangen tryghed og dermed af efterretni­ngsvaesene­t. til ikke Terror bekaempes ved at give ikke efter for frygten for den.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark