Ekstra Bladet

På banen er vi rivaler - sådan vil det vaere

- FOTOMONTAG­E: JENS DRESLING/CLAUS BONNERUP MADS GLENN WEHLAST GISLE THORSEN

Hvad er det bedste, du kan sige om FC København? – Det bedste ved FCK er, at de er konkurrent­er til Brøndby. Det betyder, at vi kan få de her store kampe, som vi elsker at spille. Det bliver jo ikke meget større end en pokalfinal­e. Når det er sagt, synes jeg også, at de skal roses for at have spillet en enestående saeson. Hvem vil du helst have på dit hold fra FC København? – Det må blive Ludwig Augustinss­on. Han er en meget komplet spiller. Han er staerk, profession­el, og meget af deres spil går gennem ham. Han laegger op til mange mål. Og uden ham mangler de simpelt hen en dimension i deres spil. Hvem er den vaerste modstander fra FC København? – Andreas Cornelius! Han er en ’grim’ spiller. Man slår sig altid på ham, og man har altid sine kampe med ham. Men han er også en fair type. Han både giver og tager. Hvorfor er det sjovere at spille i Brøndby frem for FCK? – Vi har en fantastisk og enestående fankultur. Da klubben kaempede om nedrykning, lige før jeg kom i 2013, rykkede alle sammen i bussen. Faellesska­b og sammenhold kendetegne­r Brøndby. Faellesska­bet er staerkt hos os. Jeg kan ikke forestille mig, at det er staerkere hos FCK. Hvorfor vil du ikke bytte Alexander Zorniger ud med Ståle Solbakken? – Det er vaesentlig sjovere at spille den form for fodbold, vi spiller under Zorniger, frem for den stil, som Ståle praktisere­r. Jeg har respekt for den måde, de har skabt resultater på.

– Det har vaeret effektivt. Men hele den måde, som Zorniger ser fodbold på og styrer os på, vil jeg bestemt ikke bytte for FCK-stilen. Fansene hader hinanden – er det også tilfaeldet for jer spillere?

– På banen er vi rivaler. Sådan vil det vaere. Vi vil også hade hinanden, når det står på. Der bliver gået til den på banen. På den måde vil det altid vaere en krig, der skal vindes. Hvad betyder det for kampen, at der vil vaere lige mange fans fra FCK og Brøndby i Parken? – Det giver helt sikkert en følelse af, at det er et neutralt sted, vi spiller. Det vil i hvert fald ikke føles, som om vi spiller på FCK’s hjemmebane. Jeg tror, at det får en positiv effekt for os. Specielt når vi kommer til at se hele den ene langside vaere gul. Det kommer til at pynte i Parken – og forhåbentl­igt giver det os mere energi.

Hvorfor vinder I finalen?

– Vi hunger virkelig efter en titel i den her klub og på det her hold. Vi vil så inderligt gerne vinde den her pokal. Den her finale har vi kaempet hele saesonen for at vaere med i. Det har vaeret vores ambition. Vores mål. Nu står vi her, og vi vil vinde den. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at glaede alle de fans, der kaemper for den her klub.

Hvem bliver pokalfight­er?

– Det er slet ikke noget, jeg bekymrer mig om. Jeg går kun op i, hvem der står med den rigtige pokal. Men mit bud vil vaere Rodolph Austin. Han er en type, der godt kan vinde den fighterpok­al. Hvad betyder en pokalsejr for dig og for klubben? – Det vil vaere min første titel på seniornive­au og min første titel i Brøndby. Titler er noget, jeg drømte om at vinde, da jeg skrev kontrakt med Brøndby. For klubben vil en titel vaere et klart signal om, vi er tilbage igen. Lad os håbe, at en pokaltitel kan give klubben et boost.

Vi hunger virkelig efter en titel i den her klub og på det her hold. Vi vil så inderligt gerne vinde den her pokal

– Han er FC Københavns mest stabile spiller. Han er ekstremt vigtig for den måde, de spiller på. Han gør sine ting og er en meget pålidelig spiller. Jeg synes, at han er meget vigtig for Ståle Solbakken og den måde, han gerne vil spille på. Brøndby mod FC København!

Christian Nørgaard mod William Kvist!

Det lugter af dueller, naerkampe og en fight, hvor ingen vil give sig.

Det lugter frem for alt af noget stort i dagens pokalfinal­e mellem de to evige rivaler. I dag støder de helt sikkert sammen. De to krigere, der på hver sin facon slås om herredømme­t på den centrale midtbane.

William Kvist og Christian Nørgaard er centrale figurer på dagens to finalemand­skaber. Kvist som balancespi­lleren, der rydder op – en rolle, som Nørgaard praktisere­de med succes i efteråret.

Han er nu blevet skubbet laengere frem som felt til felt-

 ??  ?? Klar til kamp
Brøndbys Christian Nørgaard og FCK’s William Kvist bliver to af de centrale spillere i det højspaendt­e pokalopgør, der fløjtes i gang klokken 17.
Klar til kamp Brøndbys Christian Nørgaard og FCK’s William Kvist bliver to af de centrale spillere i det højspaendt­e pokalopgør, der fløjtes i gang klokken 17.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark