Ekstra Bladet

Den er min Nu kommer braget vi har sukket efter

- SOL, BAJERE NU VED JEG SAGEN ER BARE BETYDNINGE­N AF EN FOR BRØNDBY VIL

I går kunne de stadig smile – i dag klokken 17 bliver det naermest blodig alvor, når Brøndby-traener Alexander Zorniger og FC Københavns Ståle Solbakken mødes i pokalfinal­en i Parken.

og pokalfinal­e. Lyder det ikke som opskriften på en sikker succes?

Joeh – nogenlunde, men rigtig skudsikker bliver formlen først, når vi som i år har det ultimative opgør i dansk fodbold om et stykke sølvtøj, nemlig Brøndby mod FCK.

godt, at man fra Skagen over Haderslev til Nyborg raser over endnu en omgang udsøgt københavne­ri, men beklager folkens!

Kig tilbage på de seneste 20 års pokalfinal­er, og du vil opdage, at et udsolgt Parken ikke er hverdagsko­st.

Ja, FCK-AGF sidste år var også en knallert, men denne gang får vi det helt store opgør.

To rivaler, nummer et og to i Superligae­n og med en historik, der er fløde for enhver fodboldels­ker.

Det perfekte punktum for en Superliga, der i den grad har savnet tilskuerop­bakning og spaending. Jeg glaeder mig i hvert fald voldsomt og bare tanken om det opgør, kan få de små hår til at rejse sig.

Selvfølgel­ig er FCK favorit. Anderledes kan det ikke vaere med den helt igennem suveraene saeson, de danske mestre har gennemført. Kig på spillerne.

Skulle man lave et kombineret Brøndby/FCK-mandskab, så kan jeg kun få øje på Frederik Rønnow og Hany Mukhtar, der måske kan klemme sig ind på FCKholdet.

Sådan er styrkeforh­oldet, men på dagen har alle hold selvfølgel­ig en chance. Både fordi opgørene mellem FC København og Brøndby lever deres eget liv, og fordi Brøndby langt om laenge har en reel mulighed for at gøre op med ni års pokal-tørke.

stadig den, at Brøndby skal ramme det maksimale udtraek samtidig med, at FCK skal have en af den slags dage, hvor motoren hakker.

Samtidig så er det også et møde med to traenere, der for alvor saetfor ter gang i følelserne og diskussion­erne.

Ståle Solbakken har med fraekhed, humor og debatlyst sat gang i flere sager. Blandt andet om hviledage før Europa Cup-kampe og Fodboldens Disciplina­erudvalgs afgørelser.

Alexander Zorniger har også med en befriende aerlighed på ganske kontant facon bidraget med debatemner på fodboldfro­nten – og har efterhånde­n udviklet sig til en kender af Superligae­n, der åbenlyst er vaerd at lytte til.

Det er i hvert fald ikke de to traenere, der bidrager til det kedelige og forudsigel­ige i en poleret verden.

Skal man oven i købet udpege to traenere, der med størst konsekvens har sat et ekstraordi­naert tydeligt aftryk på deres hold, så er det også Alexander Zorniger og Ståle Solbakken. Med Lyngbys David Nielsen som skarp rival.

sejr i dagens pokal-derby er da også enorm. Selvfølgel­ig kan man sige, at det FC København blot er endnu en pokal til en i forvejen paen samling set over en tiårig periode. Men at vinde den foran en proppet Parken og mod aerkerival­en, der er på vej frem, ja det vil give enorm kredit hos fansene, der ellers ikke har meget til gode.

Den triumf vil man ikke lade sig glide af haende.

en pokaltrium­f have en gigantisk betydning. Den vil vaere et symbol på nye og langt bedre tider – og vil blive fejret som et Champions League-trofae.

At pokalen i givet fald vil blive sikret i Parken mod FCK vil også haeve symbolikke­n til uanede højder og give fornyet tro på klubejer Jan Bechs-projekt. Prestigen og betydninge­n af at stå med DBU’s pokal er med andre ord ufattelig stor, og det ligner umiddelbar­t det brag, vi har sukket efter i dansk fodbold.

Hvor der er noget på spil mellem de største klubber.

Så mangler vi bare solen – og for nogle også bajerne … At det ville vaere smukt, hvis det talstaerke politi kunne nøjes med at nyde det gode vejr i Københavns gader. Så kaere

 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Hany Mukhtar, Brøndby.
FOTO: JENS DRESLING Hany Mukhtar, Brøndby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark