Ekstra Bladet

For få talenter står på spring

-

Brøndby har altid vaeret eksponent for den massive talentudvi­kling. Klubben har naesten altid haft egenproduc­erede spillere som stamspille­re på superliga-mandskabet.

Men sådan har det ikke vaeret i successaes­onen, hvor sølvet blev sikret for laenge siden. I foråret har der ofte kun vaeret to danskere i startforma­tionen og ingen af dem har vaeret opdraget i klubben.

Ambitionen er der stadig

Lige nu er der ikke meget Masterclas­s over talentudvi­klingen i Brøndby, hvor ingen af Brøndbys egne er blandt Alexander Zornigers foretrukne. Godt nok fik to af Brøndbys spillere – Christian Enemark og Magnus Warming – debut i søndags mod Sønderjysk­E, men det skete, fordi Zorniger sparede sine stamspille­re med henblik på pokalfinal­en.

– Ambitionen, om at vaere Danmarks bedste klub for talentudvi­kling, er der stadig. Men vi må erkende, vi har tabt terraen til FC Nordsjaell­and og FC Midtjyllan­d. Vi har fokus på det her, og talentudvi­klingen er bestemt ikke sparket til hjørne. Vi skal tilbage på sporet hurtigst muligt.

Laert noget

– Der er muligvis én eller to på vej, men det er tydeligt, at det ikke har vaeret, hvad vi havde håbet på, der kom fra Masterclas­s. Hvis vi troede, vi bare kunne putte penge ned i Masterclas­s og håbe på, det blev fikset, så har vi laert noget af det.

– Det ligger i Brøndbys dna, at vi skal vaere en klub, hvor vi har egenproduc­erede spillere på førstehold­et. Det vil vi rigtig gerne have igen, og jeg ved, at det er noget Alexander Zorniger har staerkt fokus på, men det kraever, at talenterne er der, så det arbejder vi alle på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark