Ekstra Bladet

KHADER DOLKEDE MIG I RYGGEN

- Jao@eb.dk

Naser Khader beskyldes for at forsøgte at tørre sin ’egen dovenskab og kopiering’ af på forfatter.

Jakob Kvist havde udtalt, at det var Matthiesen, som havde lagt de oversatte tekster ind i bogen uden deres viden. Det skriver Politiken, som har set den pågaeldend­e sms.

Naser Khader udtalte bl.a. til Weekendavi­sen:

– Stig havde ansvaret for skriveproc­essen sammen med redaktøren, men jeg har selvfølgel­ig også et ansvar for ikke at have opdaget det. Det aergrer mig rigtig meget.

Sendte tekster på dansk og engelsk

Direkte adspurgt, om han havde oversat andres tekster og videresend­t dem, sagde Naser Khader:

– Jeg kan simpelt hen ikke huske, hvad jeg sendte. Men

jeg har ikke siddet og oversat tekster og sendt – jeg sendte tekster på dansk og engelsk.

Omvendt afviste Stig Matthiesen over for Weekendavi­sen, at der havde vaeret nogen 'indholdsma­essig tilføjelse fra min side til Nasers talte ord eller fremsendte materiale'.

Unavngivne kilder

Nu laegger Stig Matthiesen så mails og tekstfiler frem over for Politiken, som han har modtaget fra Naser Khader.

Ifølge Politiken rummer teksterne lange passager fra unavngivne kilder, citater uden anførselst­egn – og de er på dansk.

Ifølge Politiken fremgår

det ikke, at Naser Khader blot skulle have taenkt dem som inspiratio­n, eller at han skulle have hentet oversatte passager hos udenlandsk­e kilder.

Over for avisen forklarer Stig Matthiesen:

– På intet tidspunkt havde jeg nogen anelse om, at det, Naser sendte, var oversat fra engelsk. Eller at det ikke var skrevet af ham selv. Det kom i jeg-form og uden kildeangiv­else, og ikke én gang ringede mine alarmklokk­er.

Naser Khader oplyser i en sms til Ekstra Bladet, at han ikke kan sige noget om sagen, så laenge hans advokat vurderer den.

Stig Matthiesen har ingen yderligere kommentare­r til Ekstra Bladet. Naser Khaders bog, der indeholder en raekke passager, som er direkte kopieret fra andre tekster.

 ?? FOTO: JOACHIM ADRIAN ??
FOTO: JOACHIM ADRIAN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark