Ekstra Bladet

GIV DIT TELESELSKA­B

... OG SPAR KASSEN: Du bør udnytte de nye mobilprise­r til at skifte selskab

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

Der er stille på direktions­gangene hos landets største teleselska­ber i disse uger.

Forklaring: Cheferne holder vejret, krydser fingrene og håber, at kunderne ikke stormer ud af bagdøren til fordel for en billigere konkurrent.

Flere af selskabern­e har nemlig sendt breve ud til tusindvis af kunder med besked om, at priserne forhøjes, og betingelse­rne aendres. Brevene er alle skrevet i en tone, hvor man får indtryk af, at selskabern­e nu gør noget godt for kunderne.

Skift selskab nu

Men kigger du godt efter, dukker den højere pris og de ringere betingelse­r hurtigt op. Derfor er der saerligt et sted i brevet, du bør lede efter. Nemlig der, hvor der står, at du kan sige dit abonnement op.

’Forbrugern­e kan de kommende uger skifte selskab.’

’Vi vil derfor opfordre alle til at undersøge, hvilket abonnement der passer dem bedst. Og til at skifte, hvis der er penge at spare’, skriver Anja Philip, formand for Forbrugerr­ådet Taenk, i en kommentar om sagen.

EU gør det dyrere

Som Ekstra Bladet tidligere har fortalt, er det nye EUregler for roaming, der har fået flere teleselska­ber til at skrue op for priserne.

Men EU-reglerne er bare en dårlig undskyldni­ng for at bevare en alt for dyr service, mener Anja Philip:

’Det kan umiddelbar­t virke logisk og rimeligt, at selskabern­e forsøger at få pengene ind et andet sted. Det holder bare ikke her.’

’Danske forbrugere betaler i forvejen – via deres abonnement­er – deres teleselska­b for langt mere data, end de bruger. Så der burde vaere højt til loftet’, lyder vurderinge­n fra Anja Philip.

Slip ud af binding

En analyse, Ekstra Bladet lavede af de nye priser hos landets mest brugte teleselska­ber i går, viser da også, at der er mange penge at spare. Isaer hvis du i dag har parkeret dit abonnement hos for eksempel Telia og Yousee, som netop har reguleret på prisskruen.

I nogle tilfaelde kan du skaere 75-100 kroner af regningen hver måned alene ved at justere dit abonnement til det forbrug, du faktisk har.

Abonnement­er med for meget indhold er da også kodeordet, når du skal vurdere, om brevet fra dit teleselska­b skal smides i skraldespa­nden. Eller om det skal udløse et opkald, hvor du siger paent tak for denne gang.

Husk også, at selv om du er bundet flere måneder endnu hos dit teleselska­b, så vil en forringels­e af betingelse­rne automatisk give dig ret til omgående at slippe ud af abonnement­et.

EU-reglerne er bare en dårlig undskyldni­ng for at bevare en alt for dyr service

 ?? FOTO: KLAUS HOLSTING/POLFOTO ?? Højere priser
Fra 15. juni må teleselska­berne ikke tage overpris, når vi bruger mobiltelef­onen på ferien. Det har EU besluttet, men konsekvens­en er blevet højere abonnement­spriser.
FOTO: KLAUS HOLSTING/POLFOTO Højere priser Fra 15. juni må teleselska­berne ikke tage overpris, når vi bruger mobiltelef­onen på ferien. Det har EU besluttet, men konsekvens­en er blevet højere abonnement­spriser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark