Ekstra Bladet

Her finder du super-prisen

-

Det er meget individuel­t, hvilket abonnement der passer netop dig. Vi har alligevel forsøgt os med disse tre profiler, hvor der gives et bud på den billigste pris lige nu.

Hjemmefødn­ingen

Hører du til dem, der sjaeldent rejser og aldrig kunne finde på at bruge din mobil under ferien? Og hvis du gør det, henter du data fra et gratis wi-fi-netvaerk på hotellet? Så giver det bedst mening at vaere kunde hos et af de mindre teleselska­ber.

Bedste pris: For blot 59 kroner om måneden får du to timers tale og to gigabyte data hos Oister. Her fungerer abonnement­et også i udlandet, hvor der følger 1,65 gigabyte dataforbru­g med.

Alternativ pris: Har du brug for mere taletid og data, kan du få fire timers tale og to gigabyte data hos CBB for 69 kroner. Eller 15 timers tale og 25 gigabyte data for 119 kroner hos Callme. Men så virker sidstnaevn­te alene i Danmark.

Den normale

Du overvurder­er helt sikkert, hvor meget taletid og data gennemsnit­sdanskeren bruger. Ifølge de seneste tal fra Erhvervsst­yrelsen taler den normale mobilbruge­r blot 2,5 timer om måneden, sender 75 sms’er og bruger godt to gigabyte data. Et godt sted at laegge snittet, så du har lidt luft at give af, er derfor fem timers tale og fem gigabyte data.

Bedste pris: Oister løber igen med billigste abonnement til 79 kroner om måneden for 10 timers tale og 10 gigabyte data. Du kan bruge 2,21 gigabyte data i udlandet.

Alternativ pris: Hvis det er vigtigt for dig at have lidt flere gigabyte data med på blive forvirret, når man skal tjekke priser. Teleselska­berne oplyser deres abonnement­er på forskellig­e, ofte komplicere­de måder. Der findes heller ikke en offentlig prisguide, som kan give dig et validt overblik. Begynd derfor med at kortlaegge, hvad du har behov for. Udpeg herefter de abonnement­er, der passer på din profil, og find det billigste og mest relevante.

Når du først har trukket beslutning­en, skal du stå fast. Også

Vaer konsekvent.

rejsen, kan du overveje abonnement­et til 130 kroner fra 3. Her får du nemlig – udover fri tale – fem gigabyte data, der også kan bruges i udlandet.

Surferen

Kan du slet ikke få nok? Surfer du data, som andre spiser is i sommervarm­en? Her er udvalget af abonnement­er enormt, da teleselska­berne de seneste år har gjort meget for at saette store datapakker sammen. Da konkurrenc­en er hård, er der samtidig mulighed for at spare penge på at traeffe det rigtige valg.

Bedste pris: CBB har skruet en datatung pakke sammen til 149 kroner om måneden. Her får du 40 gigabyte data, 10 timers taletid og seks gigabytes datagraens­e under EU-rejser.

Alternativ pris: Skal der turbo på dataforbru­get i udlandet, kan du i stedet vaelge Telenor, der ligeledes tager 149 kroner om måneden, men for 20 gigabyte data – heraf 10 i udlandet – og fri tale.

Du overvurder­er helt sikkert, hvor meget taletid og data gennemsnit­sdanskeren bruger

selv om det kan vaere en jungle at komme igennem til dit teleselska­b og sige op. For mens det går lynhurtigt med at taste sig til et nyt abonnement på firmaernes hjemmeside­r, forlanger mange, at du ringer ind med din opsigelse. På den måde kan de udnytte muligheden til at forsøge at overtale dig til at blive. Sig op, medmindre de giver et tilsvarend­e godt tilbud og maksimalt med den bindingsti­d, som dit nye abonnement hos et andet selskab giver dig.

 ?? Mens danskerne er gode til at holde øje med, hvor meget strøm og varme de bruger, så kniber det med teleforbru­get. Og det er både dyrt og aergerligt, hvis du ikke mindst en gang i kvartalet finder ud af, om dit abonnement er tidssvaren­de. Et tjek, som Eks ?? Ekstra Bladet 6. maj 2017.
Mens danskerne er gode til at holde øje med, hvor meget strøm og varme de bruger, så kniber det med teleforbru­get. Og det er både dyrt og aergerligt, hvis du ikke mindst en gang i kvartalet finder ud af, om dit abonnement er tidssvaren­de. Et tjek, som Eks Ekstra Bladet 6. maj 2017.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark