Ekstra Bladet

ANGREB RENGØRINGS­MAND - NAEGTER SIG SKYLDIG

En 26-årig mand svarede med en fuck-finger, da retsforman­den bad ham forklare brutalt overfald på personale på Høje-Taastrup Station

- LINETTE K. JESPERSEN KATRINE M. RASMUSSEN POLITIFOTO linette@eb.dk; kmr@eb.dk

En rengørings­mand ville bare tjekke, om en sovende mand på Høje-Taastrup Station var okay. Derfor steg han af sin lille maskine og gik hen til baenken. Men det skulle han ikke have gjort.

Manden kvitterede ifølge politiet ved at give ham et knytnaeves­lag i ansigtet, hvorefter han rejste sig og trampede foruretted­e oven på brystkasse­n og i hovedet.

– Inden han smutter, giver han ham et par spark i hovedet, fortalte vagtchef Lars Guldborg fra Københavns Vestegns Politi fredag i forbindels­e med, at man offentligg­jorde et billede af overfaldsm­anden.

Overfaldet skete torsdag, og fredag aften blev en 26årig mand anholdt. Han bliver nu fremstille­t i grundlovsf­orhør i Retten i Glostrup.

Naegtede sig skyldig

Den 26-årige ønskede hverken at bekraefte sit navn eller at tale med sin forsvarer. Derfor måtte forsvarere­n sige, at hun antog, at han naegtede sig skyldig i anklagerne.

I retten var den sigtede iført en stor, rød vinterjakk­e. Han laenede sig godt tilbage og lukkede øjnene, mens grundlovsf­orhøret forløb.

Da retsforman­den spurgte, om han ville afgive forklaring, svarede han med en fuck-finger og sagde ’sut’ til hende.

Manden er sigtet for legemesove­rgreb af saerlig rå karakter.

’Jeg slår dem i struben’

Den 26-årige har en raekke tidligere voldsdomme i bagagen. Og da anklageren fortalte om en voldtaegt i 2014, vågnede han op fra sin dvale.

– Har jeg fået otte måneder for voldtaegt – står der voldtaegt? spurgte den 26-årige mand.

Han naegtede, at han havde fået en straf for voldtaegt og Overfaldet fandt sted på Høje-Taastrup Station. Politiet udsendte et efterlysni­ngs-billede, som Ekstra Bladet nu har maskeret. Indsat Ekstra Bladet i går. blev vred på anklageren over, at hun skulle gennemgå alle tidligere domme. Han ville bare videre. Da retsforman­den bad ham om at holde sig i ro, spurgte han:

– Hvorfor skal jeg holde mig i ro, din terrorist?

Manden er nu varetaegts­faengslet i 13 dage.

Tidligere har han både vaeret faengslet i Vestre Faengsel, men også i surrogat. Da retsforman­den kom ind på surrogat, svarede den 26-årige mand:

– Jeg slår dem i struben, hvis de kommer naer mig.

Overfaldet på den mandlige rengørings­medarbejde­r blev filmet af togstation­ens overvågnin­gskameraer.

Rengørings­medarbejde­ren, der er sidst i 50’erne,

har braekket flere knogler i ansigtet og pådraget sig en alvorlig hjerneryst­else. Også hans hofte er beskadiget. Han er ikke i livsfare, men det er ifølge politiet ikke til at sige, om han får men.

 ??  ?? Flere domme i bagagen
Flere domme i bagagen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark