Ekstra Bladet

Kunder rasende på webshop: Traekker 1800 skrabelodd­er med gevinst tilbage

- LINETTE K. JESPERSEN AMALIE KAARIS LUND – Men fejl kan jo ske? – Hvad ville vaere passende? linette@eb.dk; akl@eb.dk

Det var en glaedelig overraskel­se, da 31-årige Toke Grening skrabede et lod, som online-shoppen Stylepit sendte med den pakke tøj, han havde bestilt i mandags og fik i onsdags. Det var dette gavekort, der så bedre ud, end det var.

Bag det lille skrabefelt stod der: ’Tillykke – du har vundet 1000 kroner’.

– Jeg taenkte ’wow, det er sjaeldent, at jeg vinder noget’, siger Toke Grening.

Men det viste sig, at han – og mange andre rasende Stylepit-kunder – kan se langt efter gevinsten. Webshoppen oplyser nemlig, at der er lavet en fejl, så der er sendt alt for mange skrabelodd­er med gevinst ud til kunderne.

– De siger så, at de beklager meget, at der var sket en fejl. Det var en ekstern leverandør, der havde lavet skrabelodd­et. Det var ikke noget, der havde vaeret forbi dem, så de havde ikke rigtig noget med det at gøre. Så de måtte desvaerre traekke konkurrenc­en tilbage, fortaeller Toke Grening.

Tilbød ikke kompensati­on

Han er utilfreds med, at Stylepit bare traekker det tilbage uden videre.

– Jeg synes, at det er under al kritik. Så må man stå ved sin fejl eller gøre noget andet. Jeg har handlet tit ved Stylepit, og det er første gang, jeg har fået sådan et gavekort. Jeg er godt klar over, at det nok er mange penge, de har ude at flyve, men det er jo en fejl fra deres side, siger Toke Grening.

Toke Grening er langtfra den eneste skuffede ’vinder’.

’Så tror man lige, man har vundet 1000 kr. på jeres skrabelod , men nej, I beklager ... der er sendt for mange vinder-lod ud ... dårlig reklame ...’ skriver Nina Pedersen på Stylepits Facebook-side, mens blandt andre Mikkel Kaas Andersen skriver:

’Tak, Stylepit, for at give os en lang naese. Vi skraber et skrabelod, de har sendt med i en pakke, vi har bestilt fra dem. Vinder 1000 kr., kontakter deres kundeservi­ce og får at vide, at konkurrenc­en er aflyst, da de har trykt for mange gevinster. Henviser i øvrigt til en email om annullerin­gen, som aldrig er modtaget. Topfesent!’

– Ja. Jeg synes bare, at det er fejt at traekke det tilbage igen, når man så endelig har troet, at man har vundet. Jeg havde naesten fundet ud af, hvad jeg skulle have for de penge, siger Toke Grening og fortsaette­r:

– At de så bare spiser en af med, at det er de kede af – så må de komme med noget kompensati­on, siger han.

– Det er svaert at sige. 1000 kr. kunne vaere godt, men jeg kan godt regne ud, at det ikke kommer til at ske. De må finde på et eller andet for at tilfredsst­ille kunderne, for jeg kan se, at der er mange, der skriver, at de vil boykotte dem.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark