Ekstra Bladet

UGENS HOVEDPERSO­N Jeg stopper mens legen er rigtig god

I 20 ÅR MED RADIO: Giro 413-stemmen Margaret Lindhardt er den person i Danmark, der har sagt ‘jeg elsker dig’ til flest forskellig­e mennesker

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD

DR Byens futuristis­ke kaffemaski­ne er leveringsd­ygtig i flere forskellig­e kaffeprodu­kter end de fleste caféer. Men den arbejder ikke med raketfart.

Margaret Lindhardt, stemmen bag radio-programmet ’Giro 413’, kan se, at Ekstra Bladets udsendte journalist og fotograf er utålmodige efter at komme i gang med det aftalte interview.

Hun benytter derfor ventetiden til at dele ud af sin livsfiloso­fi. Og her tages begrebet ’kaffepause’ meget bogstaveli­gt.

– Nogle kan blive helt stressede af at skulle vente 30 sekunder på deres kaffe. Men pauser er skam vigtige. Dem skal man saette pris på. Så har man tid til at traekke vejret helt ned i maven og maerke sig selv, siger hun.

Omsider er kaffen klar, og på vejen mod radiostudi­et får Margaret tid til at indvie os i endnu et af sine små dagligdags-mantraer.

– Når jeg laver radio, har jeg en lille saetning, jeg altid siger til mig selv: ’Nu skal I bare høre’ ...

– Det er den følelse, man skal have, når man sender radio. Man skal kunne maerke det i sig selv. Lysten til at fortaelle en god historie skal vaere der hver gang, forklarer hun.

Farvel til hjertebarn­et

Selv har 67-årige Margaret Lindhardt ikke haft mange pauser de seneste år.

Til gengaeld har hun haft rigeligt med tid til at fortaelle gode historier. Med et solidt greb om mikrofonen har hun de sidste 20 år praesenter­et Danmarks aeldste radiounder­holdningsp­rogram, ’Giro 413’. Men nu er det slut.

Når klokken slår 14, slukker den folkekaere søndagsste­mme computeren for sidste gang og sender sit ’hjertebarn’ videre ud i verden.

Da Ekstra Bladet møder hende i det studie, hvor hun har tilbragt mange års søndage i selskab med sig selv, en stak udskrevne A4-ark med lytterhils­ner og mange hundredtus­ind trofaste lyttere, er der blot et par uger til, at 36 års DR-ansaettels­e stopper.

For sidste gang skal adgangskor­tet afleveres i receptione­n.

Lige om lidt

Alligevel er det, som om alvoren ikke helt er gået op for den erfarne radiovaert, der konsekvent bruger ord som ’på et tidspunkt’, ’og når jeg engang stopper’ om sin pension.

– Jeg øver mig faktisk i at gøre det mere konkret, for det er jo lige om lidt. Det ved jeg jo godt, når jeg taenker mig om.

– Men det er altså lidt surrealist­isk. Det er helt frivilligt, og jeg besluttede det for et halvt år siden. Alligevel kan jeg godt få et sug i maven og taenke: Hold da op, nu er det nu, siger Margaret Lindhardt.

Gennem årene er hun naermest vokset sammen med programmet.

Selv taenker hun blot ‘nå ja, men jeg er jo også så meget andet’ og glaeder sig over de mange kaerlige hilsner, hun har vaeret med til at formidle.

– Jeg taenker tit over, hvordan de bliver modtaget. Der må vaere glaede i de små hjem. Som jeg nogle gange ynder at sige, så tror jeg, at jeg er den person i Danmark, der har sagt ’jeg elsker dig’ til flest forskellig­e. Og det er jo skønt, siger hun med et smil.

Skal vaere trovaerdig­t

Hver søndag er Margaret mødt på arbejde uden at taenke på sin efterhånde­n legendaris­ke status i dansk radio. På den måde adskiller hun sig markant fra tidens selvbevids­te bloggere og mediekendi­sser.

– Hvis ikke man går op i at levere produktet, men kun taenker på, hvordan man kan manøvrere, så det bliver popu vae

– Og ge de at gla de

Når klokken slår 14, slukker den folkekaere søndagsste­mme computeren for sidste gang Når jeg laver radio, har jeg en lille saetning, jeg altid siger til mig selv: ’Nu skal I bare høre ...’ ad er tae do

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Farvel 20 års arbejde har nået sin ende. I dag kan du for sidste gang høre Margaret Lindhardts stemme i DR’s radio-program ’Giro 413’.
FOTO: STINE TIDSVILDE Farvel 20 års arbejde har nået sin ende. I dag kan du for sidste gang høre Margaret Lindhardts stemme i DR’s radio-program ’Giro 413’.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark