Ekstra Bladet

Fra ’Mormors Kolonihave­hus’ til Metallica

MARGARET LINDHARDT

- Rms@eb.dk

ulaert, så bliver det ikke troaerdigt. – Jeg passer mit arbejde. g så håber jeg på, at folk taer det til sig og synes om et, forklarer hun og tilføjer, hun dog ikke er helt ligead med, om folk gider taene radioen, når hun sender. – Man er jo altid lidt paendt: ‘Er der mon nogen erude? Det har der heldigs vaeret. Men jeg taenker un over det, når folk en ang imellem gør mig opmaerksom på det, skynder hun sig at understreg­e.

Når ’Giro 413’ med Margaret ved roret sendes for allersidst­e gang i dag, bliver der ikke tale om et selvsmagen­de program med highlights fra de seneste 20 år. Det bliver ’business as usual’ – helt i Margarets ånd.

– Det bliver ikke noget tudeprogra­m. Men det bliver da vemodigt. Det behøver lytterne dog ikke at høre, vel. Jeg vil meget gerne stoppe, mens jeg selv kan bestemme det. Jeg vil meget nødigt gå ud ad døren, mens der er nogen, der taenker ‘skal hun dog aldrig holde op’, siger Margaret og slutter interviewe­t med militaer praecision:

– Jeg føler, jeg har aftjent min vaerneplig­t. – Jeg vil påstå, at det er det mest rummelige og mangfoldig­e musikprogr­am, der er i radioen. Jeg har sågar engang spillet Metallica, og det har de endda pralet med i en pressemedd­elelse. Sidste søndag spillede jeg opera. Det er meget bredt, og sådan skal det vaere, siger Margaret om sin ugentlige udfordring med at sammensaet­te et musikprogr­am, der både udfordrer og tilfredsst­iller de trofaste lyttere. Selv er hun ikke så kraesen.

– Min personlige musiksmag er meget mangfoldig, så jeg passer godt sammen med programmet.

Jeg vil meget nødigt gå ud d døren, mens der r nogen, der aenker ‘skal hun og aldrig holde op’

 ?? Den nye vaert for det efterhånde­n legendaris­ke radioprogr­am bliver Peter Sten, vaert på P5 og kendt fra ’Peters Verden’.
Hans første dag bliver pinsedag, 4. juni, og samtidig bliver ’Giro 413’ fremover sendt fra DR i Naestved i stedet for DR Byen.
Marga ??
Den nye vaert for det efterhånde­n legendaris­ke radioprogr­am bliver Peter Sten, vaert på P5 og kendt fra ’Peters Verden’. Hans første dag bliver pinsedag, 4. juni, og samtidig bliver ’Giro 413’ fremover sendt fra DR i Naestved i stedet for DR Byen. Marga
 ?? PRIVATFOTO
Margaret har stort set vaeret forbi alle DR’s radiokanal­er – for eksempel ’Danmark Kort’ på P1, ’Go’Morgen P3’, ’P4 Aften’ og en raekke programmer på P5.
Margaret har vaeret kanalstemm­e på P2 og lagt stemme til satireprog­rammet ’Selvsving’s k ?? Da Margaret i 1995 blev bedt om at overtage Giro 413, stod jobbet ikke øverst på job-ønskeliste­n. – Jeg skulle lige omstille mig, men der gik ikke lang tid, før jeg var ’hooked’, fortaeller hun.
PRIVATFOTO Margaret har stort set vaeret forbi alle DR’s radiokanal­er – for eksempel ’Danmark Kort’ på P1, ’Go’Morgen P3’, ’P4 Aften’ og en raekke programmer på P5. Margaret har vaeret kanalstemm­e på P2 og lagt stemme til satireprog­rammet ’Selvsving’s k Da Margaret i 1995 blev bedt om at overtage Giro 413, stod jobbet ikke øverst på job-ønskeliste­n. – Jeg skulle lige omstille mig, men der gik ikke lang tid, før jeg var ’hooked’, fortaeller hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark