Ekstra Bladet

TRUMPS RUSSI

Sagerne med russiske forbindels­er presser Donald

- JANUS ØSTERGAARD jao@eb.dk

Donald Trump har blot vaeret praesident i godt fire måneder, og alligevel klaeber et utal af møgsager allerede til ham.

Meget af ravagen omkring Trumps person har én ting til faelles: forbindels­en til Rusland.

Som illustrere­t på disse sider er Trump og hans folk gang på gang kommet i søgelyset for deres russiske bånd. Tilbage står nu en praesident, der fuldstaend­ig er traengt i defensiven.

– Det presser ham voldsomt meget, lyder det fra Mette Claushøj, ekstern lektor ved Københavns Universite­t.

– På nuvaerende tidspunkt er der ikke nogen forklaring­er, der vil vaere til Trumps fordel.

– Enten er der foregået et eller andet bevidst samarbejde mellem Trump-kampagnen og russerne, som er ud over det acceptable og i strid med USA’s interesser. Eller også har de vaeret så dilettanti­ske, at de ikke fattede, hvad de lavede.

Hemmelige kanaler

Senest er det Trumps egen svigersøn Jared Kushner, der har fået kritik for at foreslå en hemmelig kommunikat­ionskanal mellem Det Hvide Hus og den russiske regering.

Dermed peger pilen for alvor mod Trumps egen person, mener Mette Claushøj.

– Det er fuldstaend­ig utaenkelig­t, at Trump ikke skulle vide noget om, at Jared Kushner snakkede med russerne om at oprette den her bagkanal.

– Der er stor forskel på, om russerne har haft held til at yde indflydels­e på nogen, der har med Trump at gøre, eller om historien er, at Trumps egen svigersøn og toprådgive­r selv aktivt har samarbejde­t med russerne, siger hun.

Oplysninge­rne skulle angiveligt dreje sig om en terrortrus­sel fra Islamisk Stat, som udsprang af baerbare computere på et rutefly.

Det er fuldstaend­ig utaenkelig­t, at Trump ikke skulle vide noget Der er ingen forklaring­er, der vil vaere til Trumps fordel

Forbindels­erne, Donald Trump og hans folk har haft med Vladimir Putins Rusland, har givet den amerikansk­e praesident den ene møgsag på halsen efter den anden.

 ?? Donald Trump kom i den grad i skudlinjen, da det tidligere på måneden kom frem, at han angiveligt havde udleveret hemmeligst­emplede oplysninge­r til Rusland.
Washington Post kunne på baggrund af anonyme kilder berette, at Donald Trump havde delt de hemmel ?? Lidt for gode venner?
Donald Trump kom i den grad i skudlinjen, da det tidligere på måneden kom frem, at han angiveligt havde udleveret hemmeligst­emplede oplysninge­r til Rusland. Washington Post kunne på baggrund af anonyme kilder berette, at Donald Trump havde delt de hemmel Lidt for gode venner?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark