Ekstra Bladet

Sikkerheds­rådgiveren

-

Det var ikke lang tid, en af Donald Trumps naermeste medarbejde­re, sikkerheds­rådgiveren Michael Flynn, nåede at få på posten.

Et smertefuld­t nederlag for Trump, og igen var det de russiske forbindels­er, der spillede praesident­en et puds.

Flynn kom nemlig under staerk mistanke for direkte at have løjet om samtaler med Sergej Kisljak, den russiske ambassadør i USA.

Kilder har fortalt til nyhedsbure­auet Reuters, at Flynn 29. december 2016 fem gange talte i telefon med den russiske ambassadør.

Det var vel at maerke samme dag, som davaerende praesident Barack Obama indførte sanktioner over for Rusland på baggrund af landets påståede påvirkning af det amerikansk­e praesident­valg.

Lempe sanktioner

Flynn afviste over for avisen The Washington Post, at han havde talt med ambassadør­en om sanktioner­ne. Men kilder kunne oplyse til avisen, at Obamas sanktioner blev drøftet i samtalerne.

Angiveligt skulle Flynn havde antydet, at Trump måske kunne lempe sanktioner­ne, når han var blevet indsat som praesident.

På den baggrund kom Flynn i søgelyset for at have løjet om samtalerne­s indhold – og dermed vildledt Donald Trump og vicepraesi­dent Mike Pence.

Mål for afpresning

Sagen eksplodere­de igen 14. februar, da CNN kunne fortaelle, at justitsmin­isteriet havde advaret Det Hvide Hus om risikoen for, at Flynn kunne vaere et muligt mål for russisk afpresning på grund af sagen.

Så meddelte Flynn officielt sin afgang.

Efterfølge­nde har Senatets efterretni­ngskomité udsendt en staevning for at få udleveret dokumenter fra Michael Flynn. Det naegter han dog. Den fyrede sikkerheds­rådgiver Michael Flynn kom under staerk mistanke for direkte at have løjet om samtaler med den russiske ambassadør i USA.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark