Ekstra Bladet

HORSENS er forberedt på at betale regningen

-

Som oprykker har AC Horsens hele saesonen forberedt sig på, man risikerede at skulle ud i de drabelige kampe om liv eller død i Superligae­n.

Derfor har østjyderne også taget flere forholdsre­gler, hvis degraderin­gen skulle blive virkelighe­d.

– Vi har i forvejen med flere laengder det laveste budget i Superligae­n, og derfor bliver klubben ikke voldsomt påvirket, hvis vi rykker ned, siger manager Bo Henriksen.

– Efter den seneste nedrykning har organisati­onen sat taering efter naering, og derfor har alle spillere lønreguler­inger indskrevet i kontrakten, fortsaette­r han og konkludere­r:

– Bevares, budgettet bliver naeppe større i 1. division, men jeg kan med hånden på hjertet sige, at nedrykning ikke vil betyde det helt vilde rent økonomisk.

Ingen store aendringer

Helt konkret vil AC Horsens se et fald i omsaetning­en på ti millioner kroner. Det fortaeller klubbens direktør, Kristian Nielsen:

– Vi har budgettere­t med, at nedrykning var en mulighed, og derfor vil man ikke kunne aflaese faldet i omsaetning­en på bundlinjen. En tur i 1. division kommer altså ikke til at gå ud over egenkapita­len, og der vil vaere balance i driften uanset hvad, siger han.

Horsens rykkede senest ud af Superligae­n i saesonen 2012/13. Klubben skulle ved den lejlighed bruge tre forsøg på at rykke tilbage i Superligae­n.

Og selv om omsaetning­en altså vil falde med ti mio. kr. pr. saeson vaek fra Superligae­n, hovedsagel­igt på grund af manglende tv-indtaegter, er det ikke tvingende nødvendigt for Horsens at vende tilbage i første skud, hvis uheldet skulle vaere ude mod Esbjerg.

– Vi kommer til at spille videre med et fuldtids-setup, ligesom sidst vi rykkede ned. Derfor aendres tingene ikke vanvittigt meget for en klub som vores, forklarer Kristian Nielsen.

– Det ville da vaere rart at komme direkte tilbage, men vi må se, hvad målsaetnin­gen bliver, når vi kender truppen. Vi kan jo løse problemet ved i første omgang at slå Esbjerg.

Uanset udfaldet i det direkte nedrykning­sbrag mod esbjergens­erne er det en fortrøstni­ngsfuld Bo Henriksen, der skitserer fremtiden for AC Horsens.

Stammen er på plads

– Vi har 14 spillere på kontrakt naeste år med lønreguler­inger indskrevet. Med andre ord har vi hele stammen på plads. Vi skal nok klare os, ligegyldig­t om det bliver til sejr eller nederlag mod Esbjerg, fastslår han.

– I vaerste fald, som du beder mig forholde mig til, skal vi et skridt ned rent sportsligt, men det giver os muligheden for at bygge noget nyt op.

– Det kan godt vaere, en spiller som Bubacarr Sanneh skal saelges, hvis vi rykker ned, men så kommer der jo kroner i klubkassen, konstatere­r Bo Henriksen.

– Vi er på ingen måde truet på eksistense­n i AC Horsens, fordi bestyrelse­n har taenkt fremad. Det giver ro på bagsmaekke­n, men jeg tror nu fuldt og fast på, at vi klarer skaerene mod Esbjerg, og så har vi en helt anden situation at forholde os til, siger Bo Henriksen.

Vi kommer til at spille videre med et fuldtids-setup, ligesom sidst vi rykkede ned

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark