Ekstra Bladet

ESBJERG rammes hårdt – også på selvforstå­elsen

-

I Esbjerg har man ambitioner om at vaere blandt landets seks bedste fodboldhol­d inden for tre år, og derfor vil en nedrykning ramme som en orkan på vestkysten.

I vinter tog vestjydern­e dog højde for nedrykning­srisikoen og tilknytted­e en raekke spillere på korte lejeaftale­r.

Derfor skal Esbjerg uanset udfaldet denne saeson til at bygge op igen fra sommer, men sportsdire­ktør Ted van Leeuwen ved endnu ikke, fra hvilken hylde han kan bruge vaerktøjer til genopbygni­ngen.

– En nedrykning vil vaere dyr, men vi ved ikke praecist hvor dyr. Det kommer an på sponsorer og tilskuere blandt andet, siger Ted van Leeuwen.

– Det største slag bliver mistede tv-indtaegter, men vi kan først se den konkrete skade i de kommende regnskaber. Jeg vil skyde på, at en nedrykning kommer til at koste Esbjerg små 14-15 millioner kroner, konstatere­r sportsdire­ktøren.

– Selv om det er mange penge at miste, kan det sagtens lade sig gøre for klubben at køre videre på højt niveau, mener Ted van Leeuwen.

– Vi vil bygge videre på fundamente­t og fylde op med vores utroligt talentfuld­e U19-spillere. Selvfølgel­ig skal vi hente rutinerede folk ind, men det giver ikke mening at tale konkret om det, før vi kender vores skaebne, siger sportsdire­ktøren.

Han understreg­er, at den økonomiske forskel på at spille i den bedste eller naestbedst­e raekke i Danmark ikke er så stor som i Holland.

Godt klaedt på

Esbjerg måtte senest tage turen ned i 1. division i foråret 2011.

Dengang rykkede vestjydern­e tilbage i Superligae­n i første hug, og den historie skulle gerne gentage sig, hvis nedrykning bliver en realitet søndag, siger Esbjergs konstituer­ede administre­rende direktør, Dan Mose Andersen.

– Vi har af gode grunde ikke 25 femårige fuldtidsko­ntrakter. Tvaertimod begyndte vi at klaede os bedre på i vinter, hvis det unaevnelig­e skulle ske, forklarer han.

Det vil gøre ondt

– Praemissen er, at vi skal op i Superligae­n igen, og vi kan køre videre med et fornuftigt setup, selv om en nedrykning vil koste et anseeligt millionbel­øb, forklarer Dan Mose Andersen, der ikke vil bekraefte Ted van Leeuwens estimat i forhold til Esbjergs millionreg­ning i tilfaelde af nedrykning.

Selv om det er mange penge at miste, kan det sagtens lade sig gøre for klubben at køre videre på højt niveau

– Jeg vil ikke ud med et eksakt beløb, men det koster da nogle millioner at gå fra det fineste til det naestfines­te selskab.

– Men vi håber, at mange af vores loyale sponsorer skulle fortsaette med at støtte op om EfB-brandet, ligesom tilskuerta­llet forhåbentl­ig ikke falder for voldsomt. Det var ikke tilfaeldet sidst, vi rykkede ned i hvert fald.

– Men det vil gøre ondt på selvforstå­elsen i Esbjerg, hvis ikke en by af vores størrelse har et Superliga-hold.

– Vi mener selv, vi har facilitete­rne og organisati­onen til Superliga, så det satser vi på også at have på banen i naeste saeson, siger Dan Mose Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark