Ekstra Bladet

BESKYTTET AF DOMMERNE

R– Den havde enhver anden fået en straf for, siger Kevin Magnussen om situatione­n, hvor Lewis Hamilton ødelaegger danskerens omgang

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

MONACO (Ekstra Bladet): Det strider mod en kører som Kevin Magnussens natur at brokke sig over radioen, men det er en nødvendig del af gamet og dybest set en dialog med dommerne.

Et par timer efter kvalifikat­ionen var både han og teamchefen Günther Steiner frustrered­e, for bilen var til, at de to Haas-racere kunne have holdt ved siden af hinanden. Romain Grosjean har haltet efter hele weekenden og kørte ottende-bedste tid, da han endelig fik en ren omgang.

For Haas F1 var sjetteplad­sen en teoretisk mulighed, fordi Mercedes’ Lewis Hamilton var i overrasken­de store problemer.

Ikke okay

I stedet blev Kevin Magnussen fanget bag den tredobbelt­e verdensmes­ter og måtte bakke af for ikke at køre ind i ham. Dommerne sagde ingenting, men den 24-årige dansker følte sig overbevist om, at Lewis Hamilton kun slap for påtale, fordi han er Lewis Hamilton.

– Jeg synes ikke, den med Lewis var okay. Den havde enhver anden fået en straf for. 100 procent. Stensikker­t, sagde Kevin Magnussen, da han talte med blandt andre Ekstra Bladet efter tidtagning­en.

Udfordring­en for alle teams i Monaco er, at selv de ultrabløde Pirelli-daek er for hårde. De er svaere at få ind i det rigtige vindue, hvor de virker optimalt; selv et par grader gør en afgørende forskel. Når der samtidig ikke er meget plads, skaber man hurtigt en trafikprop.

Faktisk var det planen at gøre det afgørende forsøg tidligere, men her kom Daniil Kvyat i vejen.

– Lewis var den vaerste, men ikke den eneste. I det sidste sving lavede han en fejl og ville køle sine daek ned. Så vaelger han at køre mega-langsomt, og jeg blev fanget af ham. Omgangen inden kom Kvyat ud til sin udeomgang og flyttede sig ikke. Fuldstaend­ig ligeglad, siger danskeren.

– Bilen var sgu god. Der var meget mere i den. Jeg var de der tre-fire tiendedele hurtigere end Romain hele weekenden, så det er irrite-

rende.

Teamchef Günther Steiner ville ikke gøre sig til dommer over Lewis Hamiltons kørsel.

– Det er svaert at sige, for det er Monte-Carlo, der er trafik, og jeg har ikke set videoen endnu. Kevin sagde, at han blev holdt tilbage, og vi rapportere­de det naturligvi­s. Normalt er jeg imod altid at hyle, men alle gør det. Nogle gange er det, som om det får konsekvens, hvis man ikke gør det, siger han.

– Lewis gjorde det ikke med vilje, han gjorde det for at have daekkene i den rigtige temperatur ved start-mål. Og det gør ikke mig eller os gladere, hvis nogen får en straf. Vaerre er, at Kevin mistede muligheden for at komme ind i Q3, og det kan vi alligevel ikke fikse. Hvad kan du gøre?

Teamchefen var ‘stensikker' på, at tiden var til det. Både danskerens bedste i den tredje traening og i Q1 var hurtigere end Jenson Button på tiendeplad­sen.

Rødt i front

På grund af straf til begge McLaren-kørere starter Kevin Magnussen som 11’er, mens teamkammer­aten er på ottendepla­dsen.

Kimi Räikkönen scorede sin første pole-position siden 2008. Og det er holder to Ferrarier i front i Monaco for kun anden gang siden 1979. Sebastian Vettel slog Valtteri Bottas med to tusindedel­e af et sekund i kampen om andenplads­en.

 ??  ?? Langsom brite
Lewis Hamilton starter trods alt bag ved Kevin Magnussen men den tidligere verdensmes­ter var efter danskerens opfattelse med til, at Kevin ikke kom i Q3.
Langsom brite Lewis Hamilton starter trods alt bag ved Kevin Magnussen men den tidligere verdensmes­ter var efter danskerens opfattelse med til, at Kevin ikke kom i Q3.
 ?? FOTO: AP FOTO: AP ?? Kevin Magnussen var selvfølgel­ig irriteret, men også imponeret af sin Haas-racer. MERE FORMEL 1 PÅ BAGSIDEN
FOTO: AP FOTO: AP Kevin Magnussen var selvfølgel­ig irriteret, men også imponeret af sin Haas-racer. MERE FORMEL 1 PÅ BAGSIDEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark