Ekstra Bladet

Dansk nedtur på lettisk møgbane

- POUL FERDINAND pf@eb.dk

Niels-Kristian Iversen stod for aftenens enlige danske heat-sejr. I en udendørs-sport som speedway er det altid forbundet med visse udfordring­er at bygge en bane, der er velegnet til raes.

Og desvaerre har det vaeret de dårlige baner, som har stjålet billedet i indledning­en på denne saeson.

For en måned siden endte den danske afdeling af GPkvalen i ren skandale, da en samlet dansk elite naegtede at køre i Slangerup med henvisning til en farlig bane, hvilket har kostet flere kørere bøder for boykotten.

Onsdag betalte Nicki Pedersen så en endnu højere pris, da han endte på hospitalet efter et grimt styrt på hjemmebane­n i Holsted i et løb, der siden blev aflyst med henvisning til et farligt underlag.

Risikabelt

Desvaerre indtog banen også en uheldig hovedrolle, da GP-feltet – uden en skadet Pedersen – i går ramte lettiske Daugavpils.

Her gjorde en tør og glat bane det både risikabelt og vanskeligt at køre sevaerdig speedway for verdens bedste kørere, og det gik blandt andet ud over danske Peter Kildemand, der havde en aften lige til glemmeboge­n.

Det blev nemlig kun til det ene point, han hentede i sit sidste heat. Til gengaeld blev det til masser af blå maerker, da han i heat 12 ramte et spor og kørte direkte i hegnet.

Heldigvis kom han på cyklen igen, men altså uden succes.

Lidt bedre gik det for Niels-Kristian Iversen, der trods alt stod for aftenens enlige danske heatsejr.

Ud af top otte

Han kunne dog ikke gentage semifinale­pladserne fra de to første GP'er, da han sluttede på syv point, der lige akkurat ikke rakte til videre avancement. Dermed rykker den danske mester også ud af top otte.

Derfor måtte den danske duo se til fra den forkerte side af hegnet, da Piotr Pawlicki henviste landsmaend­ene Patryk Dudek og Maciej Janowski til podiets nederste pladser i finalen, hvor Jason Doyle blev sidst.

Patryk Dudek er ny VM-etter, inden feltet rammer Prag om to uger.

 ?? FOTO: JAREK PABIJAN ??
FOTO: JAREK PABIJAN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark