Ekstra Bladet

Rød duel HØJT SPIL I MONACO

- NÅR FORMEL 1-FELTET DER ER I MINE ØJNE PÅ DEN SPORTSLIGE KIMI RAIKKONEN NÅR DET RØDE LYS DER ER ANDEN MÅDE

Kimi Raikkonen på billedet sidder med esserne på hånden, men Sebastian Vettel er en snu raev, som ikke er tilfreds med en andenplads.

denne søndag slippes løs i Monaco for 75. gang, kan alt ske. Mange mennesker spørger om nutidens moderne biler ikke er blevet alt for hurtige til at fraese rundt i de smalle gader i fyrstendøm­met, idet overhaling­er er stort set umulige at foretage. Spørgsmåle­t får kun yderligere relevans, når der i kvalen denne gang blev høvlet mere end to sekunder af den hidtil hurtigste pole position-tid nogen sinde kørt.

bare så mange andre omstaendig­heder, der gør, at Monaco og Formel 1 hverken kan eller bør undvaere hinanden.

Inden jeg kommer til det sportslige, så vil jeg naevne, at Formel 1-løbet i Monaco på tv fortsat er det mest sete løb på kalenderen, og det er også her, film og popstjerne­r flokkes til for at få mulighed for at haenge ud med Formel 1-kørerne, og med scenen sat mellem kasinoer og kaempe lystyachts giver det denne weekend F1-sporten en helt magisk form for stjernesta­tus. Sponsorer og rigmaend, der putter penge i sporten, benytter i høj grad Monaco løbet til at imponere deres kontakter – så ja, Formel 1 og Monaco hører sammen.

konto skal vi have et anderledes saet briller på end normalt for at få øje på vaerdien. Overhaling­er sker sjaeldent, og DRS kan slet ikke benyttes til at gøre det lettere, men der er andre ting, som gør dette løb spaendende på et helt andet niveau.

Kvalifikat­ionen er åbenlyst mega-vigtig, og i år må man sige, at vi har fået underholdn­ing i den kategori. Raikkonen på pole position for første gang siden 2008 og Lewis Hamilton langt nede i raekkerne på en sølle 12. plads. Samtidig er folk som Jenson Button i sit comeback for McLaren rigtigt godt kørende, men starter bagerst grundet udskiftnin­g af sin motor. Ikke mindst Kevin Magnussen starter laengere nede, end hans tempo i traeninger­ne indikerede, og alt dette er opskriften, som om muligt kan give os et begivenhed­srigt motorløb.

sidder med esserne på hånden, men Sebastian Vettel er en snu raev, som ikke er tilfreds med en toer. Valtteri Bottas starter lidt overrasken­de treer oven på en raekke traeninger, som viste, at Mercedes-teamet om noget er sakket lidt bagud, og de plejer ellers nok at vaere dominerend­e i Monaco.

slukker, og racerne brøler af sted, så bliver der hovedsagel­igt to måder at komme forbi konkurrent­erne på. Den ene er på strategien. Vi må formode, at folk som Lewis Hamilton, Jenson Button og Kevin Magnussen vil forsøge sig med et tidligt pitstop for på den måde at slippe for langsommer­e trafik foran dem. For folkene i front kan det ligeledes blive pitstop, som kommer til at skabe rokader, idet det berømte ’undercut’ kan bruges. Tricket er at pitte en omgang eller to tidligere end bilen foran og på friske daek køre hurtigt nok til at vaere foran, når konkurrent­en også har vaeret i pit, så team-strategern­e er på hårdt arbejde ved ’pokerborde­t’, hvor det gaelder om ikke at afsløre sin strategi og sin hånd.

at komme forbi på, og det er at blive på banen. Der vil vaere flere folk, som bliver ofre for, at bilerne er blevet hurtigere og bredere end normalt. Autovaerne­t står samme ubarmhjert­ige sted som altid, og det skal der nok vaere nogen, som kysser. Når vi skal have safetycar på banen, så vil der vaere vindere og tabere alt afhaengigt af, om folk har vaeret i pit eller ej. Jeg vil gaette p,å at alle vil nøjes med et enkelt stop denne søndag, og kan man foretage dette under safetycar, så er man på den grønne gren.

Så paradoksal­t nok så er løbet i Monaco, hvor gamblere kommer for at søge lykken, altså stedet, hvor man har allerminds­t sandsynlig­hed for at ramme rigtigt på en top tre, hvis man er typen, som kan lide at spille på den slags.

Kvalifikat­ionen er åbenlyst mega-vigtig, og i år må man sige, at vi har fået underholdn­ing i den kategori

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark