Ekstra Bladet

POLITIET: Det må du gøre for at redde en hund i en varm bil

- NIELS FRIIS

Det gode vejr har ramt Danmark, og temperatur­en stiger stadig.

Under overskrift­en 'Pas på din kammerat i varmen' opfordrer politiet på Facebook hundeejere til at passe ekstra godt på hundene, når temperatur­en er høj.

- Vidste du, at når der blot er 20 grader udendørs, stiger temperatur­en til 80-90 grader inde i en bil? Hver sommer får politiet opkald fra bekymrede borgere, som har set en hund lide i en overophede­t bil, skriver politiet på deres Facebooksi­de.

I opslaget gør politiet opmaerksom på, hvad du må gøre, hvis du ser en hund i en varm bil.

Først skal du forsøge at finde ejeren, og lykkes det ikke, skal du ringe til politiet.

Hvis du er af den overbevisn­ing, at hunden er i livsfare, må du slå ruden ind, men efterfølge­nde skal du kunne bevise, at hunden var i en livstruend­e situation.

I kommentarf­eltet er der flere , som spørger politiet, hvordan man kan bevise livsfare. Til det svarer politiet, at det er svaert at give et generelt og entydigt svar på, da det altid vil vaere en vurdering i den konkrete sag, men at det er en god idé, hvis der er vidner og en form for dokumentat­ion.

Hundefører­ens gode råd

Det danske politi kører ofte selv med hunde i deres patruljevo­gne, og i opslaget har de taget hundefører­en Steen fra Københavns Vestegns Politi med på råd. Han er hundefører for politihund­en Loke, og han giver tre gode råd til andre hundeejere.

- Hvis du er nødt til at efterlade din hund i bilen, så saet airconditi­on på, eller rul vinduerne ned, så der er gennemtrae­k i bilen, lyder første råd.

- Parker bilen i skygge, men bliv ikke vaek for laenge, for solen flytter sig, er råd nummer to, mens tredje råd lyder:

- Stil vand frem til din hund, og sørg for, at den får rigeligt med vand.

Steen og hans kolleger parkerer så vidt muligt i skyggen og lader altid bagklappen på patruljevo­gnen stå åben, hvis de er nødt til at efterlade deres firbenede makkere i bilen på en varm dag.

Lader man sin hund sidde i en lukket bil, og den lider, kan man sigtes for overtraede­lse af dyrevaerns­loven. Det kan derfor koste en bøde, hvis du glemmer din hund, eller hvis du lader den sidde i en bil i høj varme. Hvis du ser en hund i en varm bil, skal du kun slå ruden ind i nødstilfae­lde.

 ?? FOTO: COLOURBOX ??
FOTO: COLOURBOX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark