Ekstra Bladet

NY SPANIER KAN BLIVE Den helt nye Seat Ibiza er baseret på den mest moderne teknik fra VW-gruppen og ligner et godt bud på klassens bedste bil lige nu.

- CHRISTIAN SCHACHT FOTOS: SEAT

BARCELONA (Ekstra Bladet Biler): Jo, Seat Ibiza er fortsat en folkevogn forklaedt som Seat.

Seats nye Ibiza bliver nemlig den første lille bil med VW-gruppens avancerede platform, der til efteråret også skal bruges i en helt ny Volkswagen Polo. Europas største bilfabrik er blevet en sand mester i at genbruge den samme teknik i flere bilmodelle­r, der så pakkes ind i forskellig­t design. Ikke et ondt ord om det.

Lad os allerede nu afsløre, at der er tale om en aldeles fremragend­e minibil, som vi umiddelbar­t vurderer til at vaere den bedste i klassen lige nu.

Seats nye Ibiza kommer til Danmark i løbet af juni. Seat Ibiza er fabrikkens mest populaere model og er solgt i over fem mio. eksemplare­r siden lanceringe­n i 1984.

Priserne begynder ved 134.900 kr., men det er for en skrabet version uden f.eks. airconditi­on, mens man skal op på 149.900 kr. for den mere velekviper­ede Style, der er udstyret med de fleste nødvendigh­eder. Alle nye Ibizaer har dog fem døre som standard og en avanceret nødbremse, der også registrere­r og bremser for fodgaenger­e.

Dermed er prisen steget i forhold til i dag, men der er så sandelig også tale om en fremragend­e minibil.

Gode pladsforho­ld

Designmaes­sigt minder den nye Seat Ibiza om storebror Leon. Teknisk er den vokset markant og er første bil fra VW-gruppen med ny platform, den såkaldte MQB A0platform, der også vil danne rammen om efterårets nye Volkswagen Polo og har en betydelig laengere akselafsta­nd (plus 9,5 centimeter) i forhold til dagens model.

Da sporvidden samtidig er øget vaesentlig­t, borger det for gode pladsforho­ld.

Alene bagagerumm­et er øget med 63 liter, så det nu indeholder hele 355 liter – noget naer klassereko­rd.

Forgaenger­en var ingen nydelse for de sammenkrøl­lede på bagsaedet. I dag kan en person, der som denne skribent er 180 centimeter høj, sidde ganske behageligt omme bagi. Den ellers så populaere stationcar udgår af programmet.

Motorprogr­ammet byder ikke på de store overraskel­ser og indeholder den kendte 1,0 basismotor med 75 hk uden turbolader, mens de nye 1,0 med turbo kaster hhv. 95 og 115 hk af sig.

Der kommer også en 1,5 benzinmoto­r med 150 hk, mens dieselvari­anten udgøres af en 1,6 enhed med 95 hk.

Der er tale om en aldeles fremragend­e minibil

 ??  ?? Designet er gennemført - mest forfra, hvor de nye briller og en markant kølergrill giver Seat Ibiza sit eget udtryk.
Designet er gennemført - mest forfra, hvor de nye briller og en markant kølergrill giver Seat Ibiza sit eget udtryk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark