Ekstra Bladet

DEN BEDSTE MINIBIL

-

Den var ikke tilgaengel­ig under praesentat­ionen og kommer først i løbet af efteråret.

Effektiv turbomotor

Det er dog heller ikke dieselmask­iner, som importøren satser på, snarere benzinmoto­ren med turbo, som vi tester med 115 hk, og som passer perfekt til bilen. Den virker kvik med fornuftig traekkraft fra lave omdrejning­er og er imponerend­e fri for støj og vibratione­r. DSG-dobbeltkob­lingsgeark­assen med syv gear er en tilvalgsmu­lighed til den nye Ibiza til omkring 20.000 kr.

Vi har ikke kørt basismodel­len uden turbo, men er ikke i tvivl om, at en merpris på beskedne 10.000 kr for 95 hk er alle pengene vaerd. Der er et lignende spring op til versionen med 115 hk, og her får man så seks gear mod fem.

Det er laenge siden, at jeg har oplevet et så letkørt fartøj. Når du sidder bag rattet, virker tingene bare. Og efter en dag føles bilen som et helt naturligt stykke hverdagsva­erktøj.

Rattet reagerer skarpt, praecist og let, og gearskifte­t glider naermest i olie. O.k., Ibiza er ikke så dynamisk som Ford Fiesta, men den er til gengaeld så helstøbt og voksen i sin opførsel, at man naesten føler, der er tale om en større vogn.

Dørene lukker med en klang af kvalitet, og man sidder udmaerket i de store forsaeder.

Komfortabe­l

Og som langtursbi­l er den også velegnet. Det haenger sammen med en fin retningsst­abilitet. Den opfører sig modent og afbalancer­et, med fjedre, der nok er faste, men sluger ujaevnhede­r uden at kny. Støjen fra daek og vind er behersket.

Bykørsel er en fornøjelse, bortset fra at den blinde vinkel er alt for stor. Til gengaeld behøver du ikke frygte, når bilen holder på en skråning, og du skal saette i gang.

Her bremser den selv et par sekunder efter, at du har sluppet bremsen og er begyndt at koble til. Det er genialt og ofte kun udstyr på langt dyrere biler

Der er fire udstyrsniv­eauer, Reference, Style, FR og Xcellence. Den mest fornuftige er Style, mens det er tillokkend­e med Xcellence, der har ekstra luksus og FR med sit sportsudst­yr og koster cirka 15.000 kr. ekstra. Bag rattet vil en stor farveskaer­m i glas på otte tommer også vaere en mulighed, men det er ekstraudst­yr og endnu ikke prissat, Apple CarPlay og Android Auto er standard fra Style sammen med en mindre farveskaer­m på fem tommer. Og er telefonen forberedt til det, kan den oplades trådløst i rummet foran gearstange­n.

Der vil også vaere mulighed for at investere i full LED-forlygter, mens digital instrument­ering kommer på programmet i 2018.

Man skal finde det indre brokkehove­d frem for at komme på naevnevaer­dige minusser. Prisen kan dog hurtigt ryge i vejret, og visse steder er plastkvali­teten i kabinen ikke så imponerend­e.

Men det rykker absolut ikke ved, at den nye Seat Ibiza i mere end en forstand kalder mere på et begejstret »olé« end et afdaempet »o.k.«.

Det er laenge siden, at jeg har oplevet et så letkørt fartøj

Ekstra Bladet Biler var inviteret til Barcelona af Seat

 ??  ??
 ?? Splitbagsa­ede, fjernbetje­nt centrallås, femtommers­kaerm, nødbremse. ?? Der er overrasken­de god plads på bagsaedet til både store og små takket vaere en lang akselafsta­nd.
Splitbagsa­ede, fjernbetje­nt centrallås, femtommers­kaerm, nødbremse. Der er overrasken­de god plads på bagsaedet til både store og små takket vaere en lang akselafsta­nd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark