Ekstra Bladet

GIVER HACKERNE

- PETER JEPPESEN LARS SEJR ULRICH BACHMANN JONAS OLUFSON PRIVATFOTO PRIVATFOTO PRIVATFOTO

Modige kvinder går nu i modoffensi­ven på den hackergrup­pe, der gennem en måned har forsøgt at afpresse de mange ofre for mellem 375 til 15.000 kroner for ikke at offentligg­øre billeder og personlig informatio­n.

Med Linse Kessler i spidsen henvender de sig til hackerne og tager deres vigtigste våben fra dem: I kan offentligg­øre, hvad I vil – vi lader os ikke afpresse, lyder det i samlet flok.

Russiske hackere

– De får ikke en krone. Det kunne jeg ikke drømme om. Jeg håber ikke, at der er nogen, der betaler, siger Linse Kessler, som hackerne afkraever 2.000 euro svarende til cirka 15.000 kroner.

I alt er 24.000 danske og udenlandsk­e patienter blevet kraenket, efter en russisk hackergrup­pe har tiltusket sig adgang til privat informatio­n hos en af Litauens største plastikkir­urgiske klinikker Grožio Chirurgija, der samarbejde­r med danske Luxuskirur­gi.

Ifølge hackerne er der op mod 1.600 danskere, der har fået stjålet deres journaler fra klinikken. De personlige informatio­ner kan vaere alt fra letpåklaed­te billeder, personnumr­e og telefonnum­re.

Rend og hop

Kathrine Løhmann er en af de kvinder, der er blevet kraenket, og som afkraeves cirka 2100 kroner. Det er hackernes pris for, at hun kan købe sine billeder tilbage.

– De kan rende og hoppe. Jeg har intet at skjule. De kan bare laegge mine bryster på nettet – de får ikke en krone. Mit CPR-nummer har jeg blokeret på borger.dk, sådan der ikke er nogen, som kan misbruge det, siger hun.

Anne Lykke Johnsen fra Aarhus tager også skridtet og står frem med billede og navn i stedet for at give hackerne de 2100 kroner, som de kraever:

– Jeg har svaret tilbage, at de kan rende og hoppe. De får ikke noget af mig. Jeg kan saette noget kaffe over, og så kan de komme forbi og tale om det. Men det er også, hvad de får.

Det eneste jeg kan svare igen med, er at stå frem

Det er min krop

Mia Koletzsky går ligefrem så langt, at hun selv viser sine bryster:

– Hackerne skal ikke bestemme, hvem der skal se mine bryster. Det bestemmer jeg.

Julie fra København har fået laekket tre billeder, som blev taget forud for en brystforst­ørrende operation.

– Jeg kan slet ikke beskri-

 ??  ?? 15.000 kr. Hackerne har prissat Linse til 15.000 kroner. Den højeste pris blandt de danske ofre. De fire billeder er fra Linses journal.
15.000 kr. Hackerne har prissat Linse til 15.000 kroner. Den højeste pris blandt de danske ofre. De fire billeder er fra Linses journal.
 ??  ??
 ??  ?? 2100 kr.
Julie afkraeves 2100, hvis hackerne ikke skal offentligg­øre intime oplysninge­r om hende.
2100 kr. Julie afkraeves 2100, hvis hackerne ikke skal offentligg­øre intime oplysninge­r om hende.
 ?? FOTO: ?? 3700 kr.
Mie Miras operations­mappe koster 3700 kroner at frikøbe fra hackerne.
FOTO: 3700 kr. Mie Miras operations­mappe koster 3700 kroner at frikøbe fra hackerne.
 ??  ?? 2100 kr.
Kathrine Løhmanns billeder koster 2100 kroner.
2100 kr. Kathrine Løhmanns billeder koster 2100 kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark