Ekstra Bladet

Hacket – her er dine muligheder

-

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med personer, som har fået offentligg­jort deres billeder fra klinikken, og hvor hackerne har sendt billederne via Facebook til deres pårørende. Ifølge Peter Kruse, IT-sikkerheds­pert og partner i firmaet IT-firmaet CSIS, er det ikke unormalt:

– Det ligger meget i det faenomen, som vi kender som sexstortio­n. Det er en fremgangsm­åde, som vi har set før, og som, vi desvaerre ved, er uhyggelig effektiv.

– Politiet opfordrer til, at man lader profession­elle kommuniker­er med hackerne, hvis man bliver kontaktet?

– Det er også min anbefaling. Hvis dette data bliver frigivet, og det kan føre til identitets­tyveri, så er det rart, at politiet et eller andet sted har vaeret informeret ved et eventuelt misbrug.

Flere af de hackede ofre har fået udstillet deres cprnummer, men siden 2014 har det i forbindels­e med identitets­misbrug vaeret muligt at få skiftet de sidste fire cifre. Samtidig oplyser Peter Kruse, at mange forsikring­sselskaber yder assistance.

– Hvad kan man gøre, hvis bliver ramt?

– Vi plejer at anbefale, at man informerer sine naermeste om, at der kan blive offentligg­jort noget ubehagelig­t, så man et eller andet sted har forberedt folk taet på.

Er du en af ofrene, kan du desuden anmelde hackingen på din lokale politistat­ion eller via linket:

https://www.politi.dk/ da/borgerserv­ice/anmeldelse­r/hacking/

 ?? FOTO: 15MIN ?? Linse er her fotografer­et under et besøg på den litauiske klinik.
FOTO: 15MIN Linse er her fotografer­et under et besøg på den litauiske klinik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark