Ekstra Bladet

Svigter batteriet? Du bruger din mobil forkert

STRØM: Det er mere end størrelsen, der afgør batteritid­en på moderne smartphone­s

-

En af hverdagens plager er, når mobiltelef­onen alt for hurtigt løber tør for strøm. Saerligt når det sker på rejser eller i andre situatione­r langt fra en stikkontak­t, plages vi af problemet. Har du sat lysstyrken højt, koster det batteritid.

En anden vigtig indstillin­g er tiden, der går, før skaermen slukker.

Indstil til få sekunder i stedet for et minut, hvor telefonen ligger i lommen og spilder strøm på at holde liv i displayet.

Et andet område, hvor mange bruger deres mobiltelef­on forkert, er notifikati­oner.

Her kan du begraense, hvor mange gange du bliver forstyrret, men samtidig spare batteri, hvis du indstiller de fleste programmer til aldrig at sende notifikati­oner.

Brug klog strømstyri­ng

Du kan gøre meget for at forbedre batteritid­en

På samme måde kan du bruge telefonens indbyggede strømstyri­ng, som moderne modeller har, til intelligen­t at slå notifikati­oner fra og naermest laegge telefonen i dvale, når du har lagt den fra dig.

Kun hvis der kommer et vigtigt opkald eller en afgørende

besked, vågner telefonen.

Netop den intelligen­te måde at bruge strøm på udvikles i disse år voldsomt af både Apple og Google i deres mobile styresyste­mer.

Derfor kan alene det, at du opgraderer til seneste styresyste­m fra de to firmaer, vaere med til at gøre din telefon bedre til at holde på strømmen.

Det samme råd gaelder telefonens programmer. Brug den indbyggede batterifun­ktion til at tjekke, om et eller flere programmer bruger usaedvanli­g meget strøm.

Måske har du glemt at opdatere

dem? Gør det, eller slet dem, hvis problemet er slemt. Facebooks mobile app til saerligt Android har vaeret slem til at sluge strøm. Problemet har i perioder vaeret så alvorligt, at brugere har følt sig tvunget til at fjerne programmet, fordi strømforbr­uget var helt vildt. Det skulle vaere under bedre kontrol nu.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark