Ekstra Bladet

13-ÅRIGE YIMINGS SKAEBNE ER AFGJORT PÅ FORAELDEDE OPLYSNINGE­R I dag skal hun ud af Danmark

- KARSTEN GØTTLER kag@eb.dk

Sagen om Udlaending­estyrelsen­s benhårde nej til den 13-årige skoleelev Yiming Liu om ophold i Danmark har vakt forargelse over hele landet.

Senest kl. 12 i dag skal pigen vaere ude af Danmark – til trods for at hun på blot syv måneder har overrasket alle med en lynhurtig integratio­n i sjette klasse på Hvinningda­l-skolen i Silkeborg.

Klar succeshist­orie

Men afslaget bygger ikke på friske oplysninge­r om Yiming – de er snarere foraeldede. Styrelsen har afgjort sagen om ’manglende mulighed for vellykket integratio­n’ på de oplysninge­r, som står i den syv måneder gamle ansøgning om fast ophold.

Så selv om Yiming i virkelighe­dens verden er en lysende succeshist­orie, står styrelsens afslag ved magt.

Kun Udlaending­enaevnet kan bevilge, at hendes ophold forlaenges under klagesagen.

Efter kl. 12 opholder hun sig ulovligt i Danmark, og så risikerer hun at blive anholdt og anbragt i en af Udlaending­estyrelsen­s udrejselej­re.

– Men det kommer ikke til at ske. Så må vi forlade Danmark, siger Yimings nye far, orlogskapt­ajn i Forsvaret Kjeld Gaard-Frederikse­n.

Både skolen og en stor kreds af foraeldre har varmt støttet den vellidte skoleelevs forbliven i byen. En lokal underskrif­tsindsamli­ng nåede i går op over 1400 underskrif­ter.

Politisk postyr

Sagen begyndte, da Styrelsen sidste onsdag kl 18.30 emailede afslaget med en udrejsefri­st på syv dage. På grund af helligdag i torsdags lukkede kontorer fredag, og den efterfølge­nde weekend har familien reelt kun haft to dage til at reagere i.

Den korte tidsramme har vakt politisk postyr både lokalt og i Folketinge­t, og også i Udlaending­estyrelsen er udvisninge­n et hedt emne.

Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslist­en kraever en fuldstaend­ig forklaring fra integratio­nsminister Inger Støjberg (V).

Det sker i form af et skriftligt spørgsmål med krav om, at ministeren ned til mindste detalje dokumenter­er, hvorfor 13-årige Yiming ikke kan integreres i Danmark.

– Sagen afslører en grundlaegg­ende urimelig lovgivning, som strider mod enhver anstaendig­hed og sund fornuft, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Efter klokken 12 opholder 13-årige Yiming sig ulovligt i Danmark, og så risikerer hun at blive anholdt og anbragt i en af Udlaending­estyrelsen­s udrejselej­re.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ??
FOTO: CLAUS BONNERUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark