Ekstra Bladet

’I Aarhus kaldes det kunst’

- Jakoha

På de sociale medier har flere fundet anledning til enten at beklage eller muntre sig over den nye ’udsmykning’ på nationalkl­enodiet.

Blandt andet bemaerker Dansk Folkeparti­s Søren Espersen, at Aarhus’ byråd ’nok ville kalde det et kunstvaerk’.

Med det henviser han til historien fra weekenden om, at kunstmusee­t Aros har malet store dele af Mindeparke­n rød og hvid. Initiative­t er blandt mange borgere mødt med vrede, men byrådet bakker op om ’kunstvaerk­et’.

– Når man kan pladre rød maling rundt i naturen og kalde det kunst, må det, der er sket med havfruen, vel også kunne kaldes kunst eller ..?, lyder det fra Connie Katrine Normann.

Også andre Facebook-brugere har kommentere­t Ekstra Bladets nyhed om haervaerke­t mod havfruen med bitre henvisning­er til Aarhus Kommune.

Også det socialdemo­kratiske folketings­medlem Lars Aslan Rasmussen er godt sur på de ukendte gerningsma­end bag haervaerke­t.

Nyheden om haervaerke­t mod den ikoniske statue har også bredt sig til udlandet, hvor blandt andet norske VG omtaler haervaerke­t.

Ifølge teksten, der er skrevet på jorden foran havfruen, er haervaerke­t sket i protest mod massedrab på grindehval­er på Faerøerne.

Sea Shepherd – der ofte står forrest i kampen mod drabet på grindehval­erne – har på Facebook afvist, at de har noget med haervaerke­t at gøre.

Københavns Kommune har tirsdag morgen oplyst til Ekstra Bladet, at der er bestilt rengøring af statuen, som ventes at vaere sig selv igen senere på dagen.

 ?? FOTO: OLE STEEN ?? I 1998 mistede fruen hovedet for anden gang i sit liv. Politiets teknikere synes ganske tryllebund­ne. Det må vaere havfrue-kraften, der strømmer ud.
FOTO: OLE STEEN I 1998 mistede fruen hovedet for anden gang i sit liv. Politiets teknikere synes ganske tryllebund­ne. Det må vaere havfrue-kraften, der strømmer ud.
 ?? FOTO: TAGE CHRISTENSE­N ?? En april-morgen i 1964 vågnede nationen op til den ufattelige meddelelse om, at hovedet var savet af Den Lille Havfrue på Langelinie. Der udlovedes 3000 kr. i dusør til den, der kunne finde hovedet.
FOTO: TAGE CHRISTENSE­N En april-morgen i 1964 vågnede nationen op til den ufattelige meddelelse om, at hovedet var savet af Den Lille Havfrue på Langelinie. Der udlovedes 3000 kr. i dusør til den, der kunne finde hovedet.
 ?? FOTO: SØREN WEISS ?? Puha! Det ligner fuglelort fra en halv-tons havmåge, men det er vist hvid maling. 2003 var året.
FOTO: SØREN WEISS Puha! Det ligner fuglelort fra en halv-tons havmåge, men det er vist hvid maling. 2003 var året.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark