Ekstra Bladet

Usmageligt

- Rune Olsen Hyben Alle 100 Kastrup

Man kalder Løkke og co. for banditter i habitter, men det er langt vaere end som så: Nasserne sidder i skattely – ikke i flygtninge­lejre eller på jobcentere­t. Sådan er virkelighe­den; Danmarks 320 rigeste familier skjuler omkring 60 milliarder kroner i skattely i Schweiz.

Det er de rigeste 320 familier, som alle har en formue på over 250 millioner kroner, som har gemt en fjerdedel af deres formue i skattely hos bland andet HSBCbanken i Schweiz. Men også i lande som Luxembourg og Panama bliver der gemt penge.

De rigeste danskeres formuer i skattely er så store, at det skubber til uligheden i samfundet, og det er på ingen måde i orden. Man skal ikke vaere den skarpeste kniv i skuffen for at regne ud, at de familier har høstet store formuer ved at gemme deres penge i skattely, og vaerre er, at de selvsamme familier i årevis har vaeret med til at pumpe partistøtt­ekroner i de blå regeringsp­artier Venstre, Liberal Alliance og de konservati­ve.

Løkke-regeringen og Dansk Folkeparti takker og sender nu milliarder i lommerne på de selvsamme familier ved at saenke arveog gaveafgift­erne ved generation­sskifte i familieeje­de virksomhed­er. Det kommer så til at koste statskasse­n 2,1 milliarder kroner frem til 2019 og herefter koste en milliard årligt. Det er sygt og åbenlyst kammerater­i af vaerste skuffe. Så kan man jo spørge sig selv, om de mennesker nogen sinde bliver stillet til ansvar for alle de mange penge, de har gemt vaek fra faellesska­bet – velfaerdsk­roner.

Arbejdsløs­e og syge borgere bliver udstillet som dovne og nassere. Kløften mellem rig og fattig i Danmark er blevet meget større. Det er usmageligt, når man ved, at det er folk, der gemmer deres penge i skattely, som har stor skyld i det og samtidig har travlt med at hagle ned på andre borgere. Jeg håber, den uretfaerdi­ge politik snart bliver stoppet, da den kun er til glaede og gavn for de velhavende borgere, men til stor skade for alle andre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark