Ekstra Bladet

Meget formelt

Over 250.000 følger kongehuset på Facebook og Instagram – eksperter efterlyser mere personligh­ed

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

I dag er det praecis et år siden, at kongehuset hoppede ind i den moderne tidsalder og kom på de sociale medier – naermere betegnet oprettede profiler på hhv. Facebook og Instagram.

– Danskernes medieforbr­ug flytter sig, og kongehuset vil gerne vaere der, hvor danskerne er, lød det dengang fra hofmarskal Michael Ehrenreich.

Et år senere følger over 250.000 danskere den ellers pr. definition gammeldags institutio­ns gøren og laden på enten det ene eller andet medie.

Marys skiferie

Vi har set Marys selfie fra en skiferie, en glad kronprins posere med Lars Ulrich i Royal Arena og senest samme Frede invitere danskerne med på løbetur rundt i landet på Royal Run i forbindels­e med sin 50-års fødselsdag naeste år.

Der sker fejl

Sidstnaevn­te opslag fra den kongelige kondiløber har indtil videre vaeret det mest populaere opslag på billedmedi­et Instagram, hvor knap 14.000 har trykket ’like’ til videoen, der i øvrigt er blevet set af 750.000 på kongehuset­s to officielle kanaler.

– De kunne vaere mere personlige, men overordnet set gør de det rigtig godt, lyder det fra kommunikat­ionseksper­t Anna Thygesen, der isaer opfordrer til flere ’behind the scenes’-billeder, der giver folk følelsen af at komme taettere på.

Hun roser isaer Royal Run for at vaere en fin satsning, der også giver flere følgere. Og selv om der sker fejl – som når kronprinse­n kalder de danske atleter for ’forvaente’ i stedet for forventnin­gsfulde, så betyder det ikke meget.

– Det har ikke vaeret nogen alvorlige ’fuck ups’. Folk griner lidt ad det, men det gør også, at han fremstår mere menneskeli­g, slår hun fast.

Også Nathalie C. Larsen, der er digital chef hos Lead Agency, mener, at kongehuset har klaret det første år ganske fint, men efterspørg­er – ligesom Anna Thygesen – mere personligh­ed.

Kontroller­et

– De er kommet godt fra start, men det hele er meget formelt og kontroller­et. Vi savner naerhed, og at paraderne bliver saenket. De fungerer bedst, når de kopierer den adfaerd, danskerne har på de sociale medier. Det skal ikke bare vaere som at slå op i Billed-Bladet. Hellere et grynet foto, hvor man kan maerke mennesket bag, vurderer hun.

Ret flot

Hun haefter sig også ved, at der ikke er megen interaktio­n med følgere af de to profiler.

– Dialogen med dem, der interagere­r, er naermest ikke-eksisteren­de. Men det kan jo nås endnu. De laegger op til, at man skal bruge hashtagget #royalrun, og der kunne man jo med fordel bruge danskernes billeder for at vise, at man har lyst til interaktio­nen, mener hun.

– Over 160.000 fans på Facebook og knap 95.000 på Instagram. Er det tilfredsst­illende?

– Ja, det er ret flot i forhold til, at de kun har vaeret på i et år. Mange af de største bloggere bruger år på at opbygge sådan en følgerbase.

– Omvendt kan man sige, at hele Danmarks befolkning burde vaere i målgruppen, og så er man jo langt fra målet, konstatere­r Nathalie C. Larsen.

De er kommet godt fra start, men det hele er meget formelt og kontroller­et. Vi savner naerhed, og at paraderne bliver saenket

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Moderne tider 250.000 danskere følger den ellers pr. definition gammeldags institutio­ns gøren og laden på enten det ene eller andet medie.
FOTO: LINDA JOHANSEN Moderne tider 250.000 danskere følger den ellers pr. definition gammeldags institutio­ns gøren og laden på enten det ene eller andet medie.
 ??  ?? Frede inviterer til fødselsdag.
Frede inviterer til fødselsdag.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark