Ekstra Bladet

VI KAN JO RISIKERE LANG VEJ ENDNU:

Hvis FC Helsingør overrasker mod Viborg o nordsjaell­aenderne ramt af gigantiske udfordring­er med at leve

- THOMAS N. ANDERSEN

Det bliver den største fodboldfes­t nogen sinde i Helsingør, når Superliga-klubben Viborg FF i aften kommer på besøg til det første af to indbyrdes opgør om en billet til Superligae­n.

I realiteten er FC Helsingør, der sluttede som nummer tre i 1. division, slet ikke gearet til et brag af en sådan kaliber, som nordsjaell­aenderne nu står over for.

I endnu mindre grad er FC Helsingør rustet til en oprykning, hvis det i sidste ende skulle lykkes at spille sig forbi Viborg over to kampe.

– Vi er voldsomt udfordrede, hvis eventyret ender med en oprykning. Alene til kampen mod Viborg får vi problemer med at opfylde kravene, konstatere­r FC Helsingørs direktør, Janus Kyhl.

– Jeg har lige lagt røret efter et opkald fra dommeren, der meddelte, at de kommer syv dommere, og så er de godt nok nødt til at rykke sig sammen i vores dommeromkl­aedning, fortaeller direktøren, inden han fortsaette­r opremsning­en af udfordring­er med facilitete­r:

– Jeg plejer at sige, vi har Danmarks bedste graestaepp­e, men tilsvarend­e Danmarks vaerste facilitete­r uden om graesset.

– Vores tribune er fra 1932, vi har ingen sponsorfac­iliteter, ikke nok lys på banen, og så sent som sidste weekend var vores bestyrelse­sformand nødt til at stille sig i pølsevogne­n for at servere for de sultne gaester på stadion, fortaeller han.

Får allerede dispensati­on

Der er plads til 4500 tilskuere på Helsingør Stadion – heraf er 282 sikret en overdaekke­t siddeplads.

Så det giver sig selv, at der er lang vej fra Helsingør til facilitete­rne hos de 14 Superliga-klubber, men også i landets naestbedst­e raekke halter klubben efter.

– Vi har faktisk fået en dispensati­on fra DBU til at spille på vores stadion i 1. division, og det siger alt om, at det er en stor mundfuld nu at skulle byde et Superligah­old velkommen til en altafgøren­de playoff-kamp. Det er en helt anden verden for os, siger Janus Kyhl.

Superliga-bejlerne er lige nu ved at opføre et nyt stadion i Helsingør. Men nybyggerie­t forventes først at stå klar i foråret 2018, så hvis klubben rykker op, er den nødt til igen at få dispensati­on fra DBU eller leje et andet stadion, der kan opfylde Superliga-kravene.

Helt bevidst har Janus Kyhl dog ikke truffet nogen beslutning­er om, hvordan naeste saeson skal afvikles:

– Der er lige et par kampe nu her, som bliver ret essentiell­e for, hvordan fodboldtil­vaerelsen bliver i Helsingør efter sommer. Vi kan jo risikere at rykke op.

Hvor bogstaveli­gt mener du ’risikere’ at rykke op?

– Der er jo ingen tvivl om, vi meget gerne vil i Superligae­n og saetter alle sejl ind på at mase os forbi Viborg.

Så sent som sidste weekend var vores bestyrelse­sformand nødt til at stille sig i pølsevogne­n

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark